Ramaj snapt vergelijking met Ter Stegen goed

Foto: Ramaj snapt vergelijking met Ter Stegen goed

Sven Mislintat stelde afgelopen zomer als directeur voetbalzaken van Ajax dat Diant Ramaj dezelfde potentie heeft als Marc-André ter Stegen. Hoewel Ramaj de vergelijking begreep, vond hij deze tegelijkertijd ongelukkig.

Stormachtig debuutseizoen Ramaj in Ajax

Het voetbaljaar van de 22-jarige Duitser verloopt voorspoedig. Waar hij Gerónimo Rulli en Jay Gorter eerder in de hiërarchie voor hem had staan, heeft hij alweer 20 competitiewedstrijden op zijn naam staan. Bovendien stond hij viermaal in de Europa League, viermaal in de Conference League en eenmaal in de KNVB Beker onder de lat.

Uitspraken Mislintat over Ramaj en Ter Stegen

De recensies over hem zijn bovendien doorgaans goed. Hij is daarom zeer dankbaar dat Mislintat hem aan het begin van het seizoen naar Amsterdam haalde. Ongelukkiger vond hij de uitspraak die de voormalig directeur over hem deed. De druk op zijn schouders werd daarmee vergroot, zo vertelt hij aan Voetbal International.

“Ik snap wat hij bedoelde, al denk ik dat het meer over de stijl ging”, stelt Ramaj. “Ter Stegen houdt er ook van om mee te voetballen, hij is ook niet de langste doelman, een Duitse keeper met misschien een beetje dezelfde houding. Hij was ook één van mijn idolen. Toen ik nog jong was, speelde hij al voor Barcelona.”

“Hoe hij speelt, met korte passes, hoe hij risico durft te nemen, daar hou ik van. Ik ben ook een beetje zo. Dat we ook qua motoriek op elkaar lijken, hoor ik heel vaak, haha. Aan de ene kant is dat mooi, aan de andere kant heb ik ook mijn eigen stijl en speelwijze. Laten we zien of ik ook zo’n ongelooflijke carrière kan krijgen als hij.”

Moet Ramaj volgend seizoen eerste keeper blijven?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
181+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie