“Ramaj is bij Ajax veel te nonchalant”

Foto: “Ramaj is bij Ajax veel te nonchalant”

Kenneth Perez is van mening dat Diant Ramaj donderdagavond te veel risico neemt. Volgens de Deense analist brengt hij zijn teamgenoten daardoor te vaak in de problemen terecht.

Kritiek Perez op optreden Ramaj

De doelverdediger mocht ook in het duel met Aston Villa onder de lat beginnen. In de eerste helft kon Ramaj niet voorkomen dat hij tijdens een hoekschop een doelpunt tegen kreeg. Perez vindt dat de doelman op Villa Park geen beste indruk maakt en stelt bij ESPN dat hij sneller voor de lange bal moet kiezen. “Hij gaat veel te nonchalant om met de bal”, oordeelt Perez.

“Hij brengt zijn teamgenoten te vaak en te snel in de problemen door zijn nonchalance. Hij kan heel goed voetballen voor een keeper, maar hij moet er wel rekening mee houden dat ze iets sneller onder druk worden gezet dan tegen, pak ‘m beet, Fortuna Sittard. Daardoor kun je niet zomaar even iemand inspelen, want dan komt je verdediger in de problemen terecht.”

Tegelijkertijd benadrukt Perez dat Ramaj bezig is aan een ijzersterk seizoen en dat hij eveneens veel kwaliteiten met zich meedraagt. “Hij heeft dat hij als een libero ingrijpt. Hij heeft een ongelooflijk goed gevoel voor wat er gebeurt, met zijn snelheid. Ik ben gecharmeerd van hem, maar hij is aan de kleine kant en neemt vandaag iets te veel risico.”

Achterstand Ajax tegen Aston Villa

Ajax probeerde in de tweede helft om de gelijkmaker te forceren, maar slaagde hier niet in. Na een uur spelen was het aan de andere kant wel raak. Na balverlies van Sivert Mannsverk was het Leon Bailey die de bal achter Ramaj kreeg. Daardoor wordt het voor Ajax ingewikkeld om nog door te gaan in de Conference League.

Is Ramaj goed genoeg voor Ajax?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
299+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie