Qatar snakt naar meer: ‘Hier zal het niet eindigen’

Foto: Qatar snakt naar meer: ‘Hier zal het niet eindigen’

In Qatar is men trots op het gehouden WK. Het beeld van het land en de Arabische regio is wereldwijd veranderd door het toernooi stellen de Qatar. Dat ondanks alle klachten van buitenaf over de organisatie van het toernooi vanwege onder andere de mensenrechten in het land.

Emir Tamim bin Hamad Al Thani sprak na afloop van het toernooi zijn trots uit tegenover de media. “We hebben onze belofte waargemaakt, om een buitengewoon toernooi in de Arabische wereld te organiseren dat de volkeren in de wereld de mogelijkheid heeft geboden de rijkdom van onze cultuur en de originaliteit van onze wereld te leren kennen.”

Gastvrijheid Qatar

“Dit was een feest van het Arabische volk, onze cultuur, onze traditie en onze historie. Het zal niet eindigen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken”, vertelde Al Thawadi, voorzitter van het organisatiecomité, tegenover Sky Sports. “Ik hoorde van velen, met name uit Europa, dat ze waren gekomen om hun team aan te moedigen maar wel met zorgen. Maar dat ze na hun ontmoetingen met de Qatarese mensen en de gastvrijheid met een andere mening vertrokken zijn. Op dit punt was het een platform om mensen op ongeëvenaarde manier bij elkaar te brengen.”

Volgens Al Thawadi was de samenkomst van alle culturele verschillen in Qatar dan ook geen enkel probleem. “Er zijn mensen van verschillende achtergronden met verschillende normen en waarden. Maar ik denk dat we in staat zijn gebleken een manier te vinden die meningsverschillen te delen, maar ook die andere mening te respecteren en toch tot elkaar te komen.”

Moet er ooit nog weer eens een groot voetbaltoernooi worden georganiseerd in Qatar?

  • Ja, dat kan prima
  • Nee, nooit meer doen
254+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie