‘Puinhoop bij Oranje Leeuwinnen’

Foto: ‘Puinhoop bij Oranje Leeuwinnen’

De Oranje Leeuwinnen draaiden een bijzonder slecht vrouwen-Europees kampioenschap en daarom was het geen verrassing dat bondscoach Mark Parsons gisteren sneuvelde. Valentijn Driessen vindt echter dat de KNVB zichzelf een brevet van onvermogen opgespeld heeft…

In zijn column in De Telegraaf schrijft hij: “Het moment waarvan je wist dat komen ging: het ontslag van vrouwenbondscoach Mark Parsons. De Engelsman heeft er een puinhoop van gemaakt bij Oranje. Na een moeizame groepsfase op het EK volgde een roemloze uitschakeling tegen Frankrijk. Parsons werd niet serieus genomen door de spelers, het ontbrak de 36-jarige bondscoach aan enige autoriteit, hij trapte louter open deuren in en vermoeide iedereen met zweverig gezwets.”

“Hij was niet de gewenste Sarina Wiegman plus, maar Mark min”, aldus Driessen. “Enige positieve was dat Parsons – deels gedwongen – begon met doorselecteren. Iets waar Wiegman geen oog voor had.”

Jan Dirk van der Zee

De journalist noemt Parsons’ ontslag ‘onvermijdelijk en terecht’, maar… “Wie echter stevig op het pluche blijft zitten, is degene die Parsons aanstelde en hem ruim veertien maanden later buiten gooide: Jan Dirk van der Zee. De directeur amateurvoetbal verkondigde stoer: dit hoort bij topvoetbal. Dat geldt blijkbaar alleen voor coaches en niet voor directeuren in Zeist. Van der Zee is met afstand de grootste brokkenpiloot bij de KNVB sinds decennia. De lijst van missers, foute beleidskeuzes, incorrecte opmerkingen en verkeerde aanstellingen van deze politieke konkelaar is te lang om op te noemen. Had de Raad van Toezicht ruggengraat, dan zou deze directeur amateurvoetbal allang buiten gebonjourd zijn bij de voetbalbond.”

TIP: Verdien 1.68 keer je inleg als de Nederlandse mannen van Senegal winnen op het WK!

Ben jij het met Driessen eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
699+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie