PSV te sterk voor Willem ll in derby met zwart randje

Foto: PSV te sterk voor Willem ll in derby met zwart randje

PSV heeft drie punten overgehouden aan het duel met Willem ll. In het doelpuntrijke duel in Eindhoven gebeurde er van alles. Helaas ook een domper voor de nummer twee van de Eredivisie: Carlos Vinícius raakte stevig geblesseerd.

Bij PSV ontbraken André Ramalho en de zieke Mario Götze, waardoor de lijst met afwezigen weer wat langer werd voor trainer Roger Schmidt. Hij haalde Érick Gutiérrez een linie naar achteren en voorin kwam er een plaatsje vrij voor Carlos Vinícius. Voor de Tilburgers is het duel in Eindhoven niet bepaald eentje waar er punten mogen worden verwacht, maar bij een nederlaag zal het zich zeker niet zo maar neer leggen. Al na 76 seconden lag de bal in het mandje. Ritsu Doan scoorde, maar er was veel te doen om de aanval voorafgaand. Vinícius stond aan het begin daarvan buitenspel, maar er werd toch doorgespeeld.

Scheidsrechter Jochem Kamphuis werd na de goal van Doan naar de kant geroepen, maar oordeelde dat de goal toch geldig was. 

Vele plottwisten

Een half uur later verdubbelde de thuisploeg de marge. Doan kwam goed door en leverde de bal af bij Mauro Júnior, die hem voorslingerde vanaf de rechterkant. Cody Gakpo kon koppen: Willem ll-doelman Timon Wellenreuther leek nog te denken dat de bal naast zo gaan, maar hij plofte wel degelijk ín het doel. Niets aan de hand voor PSV zou je zeggen, maar even later toch een grote domper. Vinícius moet naar de kant met ogenschijnlijk een ernstige blessure. De huurling komt vermoedelijk dit seizoen niet meer in actie en zal dus zijn laatste momenten in het PSV-shirt beleefd kunnen hebben. Vlak voor rust maakten de Tilburgers ook nog de aansluitingstreffer: Leeroy Owusu zette voor en Ché Nunnely kopte knap via de binnenkant van de paal binnen. 

Daar waar iedereen denkt aan een 2-1 ruststand, veranderd dat in de laatste seconde nog. Joey Veermans schot wordt van richting verandering, waarna Eran Zahavi het laatste tikje geeft: 3-1. Wie dacht dat PSV er dan overheen zou walsen kwam bedrogen uit. Al vlot in het tweede bedrijf doet Willem ll andermaal wat terug. Na balverlies van Bruma moet doelman Yvon Mvogo lossen op een schot en is Elton Kabangu er als de kippen bij om te reageren. Echt dichtbij de gelijkmaker zou de ploeg van Kevin Hofland niet komen. Na een uur spelen glijdt Wessel Dammers de bal in eigen doel en lijkt de wedstrijd beslist.

Het bleef bij 4-2. Zo maakt PSV nog altijd kans op de titel en wordt er volgende week veel duidelijk. Dan gaat het op bezoek bij Feyenoord, terwijl koploper Ajax naar AZ gaat. Willem ll zakt af naar de laatste plaats en moet vrezen voor degradatie.

Scoreverloop: 1-0 (2′) R.Doan, 2-0 (31′) C.Gakpo, 2-1 (44′) C.Nunnely, 3-1 (45+3′) E.Zahavi, 3-2 (50′) E.Kabangu, 4-2 (60′) W.Dammers (e.d.)

Een sterk PSV?

  • Ja
  • Nee
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie