PSV slaat slag met contract tot 2026: ‘Blij dat hij blijft’

Foto: PSV slaat slag met contract tot 2026: ‘Blij dat hij blijft’

Bij PSV is men deze week weer begonnen met de groepstrainingen richting de tweede seizoenshelft, en ook achter de schermen wordt er weer hard gewerkt. Zo tekende hoofd jeugdopleidingen Ernest Faber vandaag bij, tot medio 2026.

“We zijn erg tevreden over de ontwikkeling van onze jeugdopleiding”, reageert algemeen directeur Marcel Brands op de deal. “Als leidinggevende van de PSV Academy speelt Ernest daar een grote rol in en daarom zijn we blij dat hij bij ons blijft.” Even waren er nog speculaties dat Faber doorgeschoven zou worden naar de rol als technisch directeur, ter opvolging van de vertrokken John de Jong, maar dat gaat dus definitief níét gebeuren.

‘Prachtige uitdaging’

Faber is sinds 2018 hoofd jeugdopleidingen en stond eerder ook al bij PSV onder contract als speler, jeugdtrainer en assistent-trainer. “En ik ben hier nog steeds prima op mijn plaats. Het zelf opleiden van spelers voor de A-selectie is een speerpunt van PSV. Dat blijkt uit alles. Het is geweldig om van dat proces deel uit te mogen maken. We steken er met z’n allen ontzettend veel tijd in en we zien het niveau stap voor stap stijgen. De hoofdtrainer van de A-selectie neemt de spelers die vanuit de Academy doorstromen zeer serieus en dat is het mooiste compliment dat we kunnen krijgen.”

De oud-verdediger ziet nog veel doorgroeimogelijkheden met PSV. “Ik durf te stellen dat we hier in de slimste regio van Nederland een topvoetbalopleiding met unieke kenmerken hebben gecreëerd. Door samen te werken met specialisten op allerlei gebieden, slagen we er steeds beter in om onze talenten beter en breder te vormen. En dat proces staat nooit stil, het blijft zich ontwikkelen. Het is een prachtige uitdaging om daar betrokken bij te blijven.”

Estadio R. Sanchez Pizjuan

Europa League Final Stage

16 februari 2023

21:00

Sevilla
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 februari 2023 13:30.

Faber is een topper voor PSV

  • Eens
  • Ik heb zo mijn twijfels..
608+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie