‘PSV niet goed genoeg voor Eredivisie-titelstrijd’

Foto: ‘PSV niet goed genoeg voor Eredivisie-titelstrijd’

PSV boekte gisteren een belangrijke overwinning op Go Ahead Eagles. De Eindhovenaren hadden in eigen huis weinig moeite met de gasten uit Deventer en wonnen met 2-0. Volgens Wim Kieft heeft Ruud van Nistelrooy zich, ondanks het doorbreken van een negatieve reeks, genoeg zaken om zich zorgen over te maken.

In De Telegraaf geeft Wim Kieft zijn mening over het huidige PSV. De oud-spits trekt de vergelijking met de situatie in Amsterdam, waar met een ontslag van trainer Alfred Schreuder héél anders werd gereageerd op de negatieve reeks dan bij PSV.

“Bij PSV mag Ruud van Nistelrooy voorlopig blijven zitten hoewel hij evenals Schreuder niet rendeert”, begint Kieft. Daar ligt volgens de voormalige topschutter ook het probleem van de Eindhovenaren niet.

PSV mist kwaliteit in elke linie

De trainer van PSV kan er in principe ook weinig aan doen dat er op dit moment weinig kwaliteitsaanvallers rondlopen. ” Maar bij PSV loopt nauwelijks enige kwaliteit meer rond na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke.”

Dat geldt ook voor de andere linies, vindt Kieft. Het wordt volgens de columnist van De Telegraaf daarom een lastig verhaal om een speler te vinden die PSV naar de landstitel kan leiden.

Kieft heeft wel iemand in gedachten, maar om die druk op nu al op zijn jonge schouders te leggen… “In de aanval is Xavi Simons een kwaliteitsspeler met creativiteit, maar van een jongen van 19 jaar mag je niet verwachten dat hij PSV even kampioen maakt.”

In de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles koos Van Nistelrooy al voor een andere samenstelling van het middenveld. Dat deed Kieft goed, want veel begrijpen van de vorige keuzes van de trainer van PSV deed hij niet.

“Van Nistelrooy is trouwens de zoveelste trainer die uiteindelijk kiest voor een middenveld met Ibrahim Sangaré en Erick Gutierrez”, zei Kieft van te voren nog. “Die twee missen de kwaliteit om die linie bij PSV te dragen en als Guus Til zo’n middenveld moet complementeren, dan ontbreekt iedere vorm van creativiteit.”

Maakt PSV kans op de titel?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
270+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie