‘PSV niet ambitieus, falende Slot en internationale crisis Ajax’

Foto: ‘PSV niet ambitieus, falende Slot en internationale crisis Ajax’

Ajax won afgelopen weekend van RKC, maar journalist Valentijn Driessen stelt dat dat ook niet meer dan normaal is, en dat het lek zeker nog niet boven is. In zijn column voor De Telegraaf zoomt Driessen tegelijk in op de tendens van falende Eredivisie-topclubs.

“We zeggen weleens dat de top vier de wedstrijden tegen de rest moet winnen, maar PSV verliest bij Groningen, Ajax speelt gelijk tegen Go Ahead en Feyenoord laat thuis punten liggen tegen Fortuna Sittard. De kritische benadering mis ik weleens bij de topclubs. Na één of twee goede wedstrijden is het allemaal hosanna en lopen we de polonaise. Daarom staat Ajax nu bovenaan met een voorsprong van vier punten”, somt Driessen op.

“Als PSV er genoegen mee neemt dat ze niet slecht speelden bij Groningen, want dat deden ze wel, dan doe je iets grondig fout. Een kritische benadering mag best op zo’n moment, ook van de trainer. Je mag de lat best iets hoger leggen. Dat doen ze niet, dan vraag ik me af of je je wel verder kan ontwikkelen. Ze verliezen van de nummer zestien van de Eredivisie”, gaat de chef voetbal verder.

Internationale crisis Ajax

“De crisis bij Ajax is vooral een internationale crisis. Ze laten internationaal niets zien. Ja, tegen Rangers. Maar dat is meer een Conference League-ploeg. Met een wedstrijd tegen RKC kom je de crisis niet te boven. Je zal er moeten staan tegen de goede tegenstanders. Ze krijgen PSV nog voor de winterstop. Dan moeten ze laten zien of ze de crisis te boven zijn.”

Tot slot legt Driessen de schuld van de Feyenoord-wanprestatie met name bij coach Arne Slot. “Wat er mist is duidelijkheid. Feyenoord startte met nagenoeg dezelfde opstelling. Maar dan draait het even niet en worden in de rust drie wissels gebracht. Hij weet nog steeds niet wat zijn ideale elf zijn. We zijn elf wedstrijden onderweg. Op een gegeven moment moet je het wel vinden. Als je het nu niet vindt, wanneer ga je het dan wel vinden? Feyenoord dacht een makkelijke serie te hebben, maar ze hebben nu al twee punten laten liggen. Deze ploeg is echt niet zo goed dat ze van andere makkelijke tegenstanders zomaar winnen.”

Wat gaat het woensdag worden?

  • Winst Liverpool
  • Gelijkspel
  • Winst Ajax
325+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie