PSV heeft lijst potentiële Gakpo-opvolgers klaarliggen

Foto: PSV heeft lijst potentiële Gakpo-opvolgers klaarliggen

Het zou zomaar kunnen dat Cody Gakpo na dit WK niet meer houdbaar is voor PSV, zelfs niet tot aan het eind van het lopende seizoen. De Eindhovenaar begon afgelopen maandag formidabel aan zijn toernooi, met een doelpunt tegen Senegal.

“Geweldig voor hem en Oranje dat hij die goal maakte”, zegt Berry van Aerle, voormalig speler en tegenwoordig scout van PSV, in het Eindhovens Dagblad. “Cody nam risico en kreeg een beloning. We hebben bij PSV een lijst kandidaten waarnaar we kunnen schakelen, als er echt iets zou gaan spelen rondom hem. Het uitgangspunt daarbij is altijd dat je als club nóg beter wilt worden, maar garanties zijn er niet. De ene nieuwe speler doet het fantastisch, de ander niet. Dat is een gegeven.”

‘Geld is soms een beperkende factor’

Volgens Van Aerle onderschatten mensen vaak de omvang van een transfer sluiten. “Het is natuurlijk zo dat wij spelers kunnen aandragen, maar uiteindelijk moet de directie met veel meer dingen rekening houden dan wij. En dan komt het ook voor dat de spelers die we in beeld hebben simpelweg niet in Nederland willen voetballen. Geld is soms een beperkende factor, dat is een gegeven.”

“Daar laten we ons niet door uit het veld slaan hoor, maar er wordt soms zo makkelijk geoordeeld. Ja, ook op Twitter, terwijl men regelmatig geen enkel idee heeft wat er bij het besturen van een club komt kijken. Iedereen doet hier echt zijn stinkende best, geloof me maar”, aldus Van Aerle tot slot.

Karlsson en Tsygankov

Afgelopen zomer werden onder meer Jesper Karlsson (AZ) en Viktor Tsygankov (Dinamo Kiev) genoemd als potentiële opvolgers van Gakpo, die volgens Engelse media inmiddels ruim vijftig miljoen euro moet gaan kosten voor geïnteresseerde clubs.

Wordt Gakpo Oranje-topscorer van het WK?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gakpo gaat het seizoen gewoon afmaken bij PSV

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
452+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie