‘Probeer Klassieker koste wat kost te halen, maar moet ook aan mezelf denken’

Foto: ‘Probeer Klassieker koste wat kost te halen, maar moet ook aan mezelf denken’

De vorige editie van De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (2-3) ging al aan zijn neus voorbij door blessureleed en ook de komende ontmoeting tussen de rivalen, op 5 april aanstaande in de halve finale van de TOTO KNVB Beker, lijkt nog te vroeg te komen voor Devyne Rensch.

Is Devyne Rensch er weer bij in de beker tegen Feyenoord?

Zelf sluit Rensch zijn rentree tegen Feyenoord nog niet helemaal uit. “Ik wil er heel graag bij zijn, omdat ik dit seizoen nog geen wedstrijd tegen Feyenoord heb meegemaakt. Koste wat het kost probeer ik het te halen, maar ik moet ook aan mezelf denken. Als het niet te halen is, is het niet te halen. Het is een blessure die in de toekomst vervelend kan worden als je te snel weer begint”, vertelt de rechtsback op de clubwebsite van Ajax.

Nu de landstitel uit zicht is, is de KNVB Beker nog een stukje belangrijker geworden voor Ajax. “De beker is sowieso al belangrijk. Feyenoord in de halve finale, dat is toch wel lekker.” Zint men in de Ajax-selectie op wraak jegens Feyenoord? “Dat denk ik wel. Het is nu ook uit, in De Kuip. Het is hopen op de winst”, aldus Rensch.

Motivator voor de groep

Richting de vorige Klassieker eerder deze maand werd Rensch in plaats van rechtsback plots ‘motivator’ voor de andere spelers. “Je moet een knop in je hoofd omzetten om de boys te motiveren. Je moet laten zien dat je er voor ze bent, ook al speel je niet. Het was even moeilijk, maar op een gegeven moment kun je niets anders doen.”

Wordt Ajax toch nog kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Rensch er bij zal zijn op 5 april?

  • Ja
  • Nee
290+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie