Preview: Het clubvoetbal begint weer, Manchester United aan de bak in de EFL Cup

Foto: Preview: Het clubvoetbal begint weer, Manchester United aan de bak in de EFL Cup

De voetbalclubs worden weer wakker na een WK-herfstslaap. Zo ook Manchester United, dat een hoop internationals al zag terugkeren en nog op de laatste spelers wacht. Maar het Engelse voetbal wacht op niemand en dus moet er alweer gespeeld worden in de EFL Cup. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Manchester United – Burnley.

Manchester United: teaminfo en vorm

De man over wie nog steeds het meest gepraat zal worden bij Manchester United is natuurlijk Cristiano Ronaldo. De Portugees haalde net voor het WK in een televisie-interview snoeihard uit naar Manchester United, in het bijzonder de eigenaren en trainer Erik ten Hag. Voor de clubleiding was het duidelijk wat het gevolg moest zijn; Ronaldo mocht per direct zijn koffers pakken. Zonder de sterspeler moet Ten Hag het seizoen voortzetten, met nog liefst drie wedstrijden voor de jaarwisseling.

Een ruime maand geleden speelde Manchester United in de vorige ronde van de EFL Cup en daarin werd in eigen huis met 4-2 gewonnen van Aston Villa. Dat was de een-na-laatste wedstrijd voorafgaand aan het WK. In de Premier League werd door een zeer laat doelpunt van Alejandro Garnacho met 1-2 gewonnen bij Fulham. Hiermee werd het drie keer op een rij dat United een wedstrijd speelde met doelpunten aan beide kanten.

Diogo Dalot keerde geblesseerd terug van het WK, dus het is onduidelijk of hij kan spelen. Raphaël Varane en Lisandro Martínez waren actief in de finale en zijn er dus sowieso nog niet bij. Hierdoor zouden Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire en Victor Lindelöf kunnen rekenen op een plekje in de basis. Andere wisselspelers zoals Donny van de Beek, Anthony Elanga en Garnacho mogen net zozeer uitkijken naar speelminuten, ook omdat Jadon Sancho nog niet fit genoeg is.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Burnley: teaminfo en vorm

In tegenstelling tot Manchester United hoefde Burnley niet een heel leger aan spelers te missen voor dit WK. Connor Roberts overleefde met Wales de groepsfase niet en Anass Zaroury wist met Marokko de halve finales te halen. Wanneer hij terugkeert, mag hij de jacht op het kampioenschap weer vervolgen. Want onder leiding van coach Vincent Kompany staat Burnley op een eerste plek in het Championship, qua verliespunten drie punten voor op nummer twee Sheffield United.

Van uitgerekend die club werd begin november nog verloren, wat het eerste puntverlies was na vier overwinningen op een rij. Daarna herstelden Kompany en zijn mannen zich goed. Crawley Town werd in de EFL Cup verslagen met 3-1, nadat eerder Shrewsbury Town met 0-1 was uitgeschakeld. Maar in de competitie werden ook drie mooie overwinningen geboekt, op Blackburn Rovers (3-0), Queens Park Rangers (0-3) en Middlesbrough (3-1).

Scott Twine viel in die laatste wedstrijd in, maar moest ook weer verstek laten gaan met een blessure, waardoor hij niet kan meespelen. Datzelfde geldt voor Roberts, die in dat duel een rode kaart kreeg en nu geschorst is. Gezien het feit dat dit een bekerduel is en de focus meer op de competitie ligt, kan coach Kompany opteren voor het inbrengen van reservespelers als doelman Bailey Peacock-Farrell, verdediger Charlie Taylor en aanvaller Ashley Barnes.

Meer dan 2,5 goals

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Manchester United – Burnley

Met een half complete selectie mag Erik ten Hag zijn eerste seizoen in Engeland gaan vervolgen. Aan de stand is zijn team het natuurlijk verplicht om te winnen van een club op een lager niveau, ook al is dat team daar de koploper. Er moet wat gerouleerd worden, maar dat mag eigenlijk geen roet in het eten gooien. Tip: wedden op ‘Manchester United wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.43 bij Betcity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

2+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
59+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
19+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
57+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
573+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
336+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
366+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
357+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
38+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
123+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
33+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
433+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
649+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
273+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
641+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
408+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1524+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie