Preview: AS Roma gaat op bezoek bij titelkandidaat AC Milan

Foto: Preview: AS Roma gaat op bezoek bij titelkandidaat AC Milan

De Serie A is eindelijk weer begonnen na een lange periode van rust. Huidig kampioen AC Milan maakt nog volop kans op een nieuwe titel. Tegenstander AS Roma hoopt zich te plaatsen voor de Champions League van volgend seizoen, de titel lijkt te hoog gegrepen. Op zondag nemen beide ploegen het tegen elkaar op in dé Italiaanse kraker van het weekend. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd AC Milan – AS Roma.

AC Milan: teaminfo en vorm

Milan werd vorig jaar kampioen en hoopt de titel dit seizoen te kunnen prolongeren. Napoli is echter bezig aan een uitstekend seizoen waardoor de Rossoneri momenteel vijf punten achter staan op de koploper. Vijf punten is echter goed te overbruggen aangezien er nog zeker twintig competitiewedstrijden moeten worden gespeeld in Italië. Om opnieuw kampioen te worden is het in Italië zeer belangrijk om van de top zeven á acht ploegen te winnen. Tijdens deze wedstrijden kan je het verschil maken ten opzichte van een directe concurrent.

De ploeg nam het afgelopen week op tegen het Salernitana van onder andere Tonny Vilhena. Rafael Leão en Sandro Tonali zorgden er samen voor dat deze wedstrijd vrij eenvoudig werd gewonnen. Leão maakte in de tiende minuut al de openingstreffer en Tonali maakte vijf minuten later het tweede doelpunt van de wedstrijd. Federico Bonazzoli, van Salernitana, scoorde nog een doelpunt waardoor de wedstrijd in 1-2 voor Milan eindigde.

Bij de ploeg van trainer Stefano Pioli zijn veel spelers momenteel geblesseerd. Zo moet Milan het al maanden doen zonder eerste keeper Mike Maignan en in de aanval kan Pioli niet beschikken over Zlatan Ibrahimović, Divock Origi, Junior Messias en Ante Rebić. Dat Milan zonder al deze spelers nog altijd meedoet in de titelstrijd is erg knap.

Rafael Leão scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AS Roma: teaminfo en vorm

Bij het AS Roma van José Mourinho gaat het redelijk dit seizoen. De ploeg presteert niet geweldig, maar zakt ook zelden door een ondergrens heen. Door dit stabiele niveau van AS Roma staat de club nu zesde in de Serie A. Koploper Napoli heeft elf punten voorsprong en is voorlopig buiten beeld voor Roma. Een plaats in de top vier, waarmee je een Champions League-ticket kan verdienen, ligt nog wel binnen het bereik van de ploeg. Internazionale staat nu vierde en de club heeft slechts drie punten voorsprong op Roma.

AS Roma nam het afgelopen wedstrijd op tegen Bologna in de competitie. Na vijf minuten kreeg Roma een penalty en aanvoerder Lorenzo Pellegrini zette daarmee zijn ploeg op voorsprong. Dit was uiteindelijk genoeg voor de Giallorossi om de drie punten mee naar huis te nemen. Wederom geen spektakel, maar wel drie punten erbij voor de club uit Rome. Net als tegenstander Milan heeft AS Roma last van een kleine blessuregolf. Zo kan Mourinho geen gebruik maken van Ebrima Darboe, Georginio Wijnaldum, Ola Solbakken en Andrea Belotti.

Vergeleken met de top van Italië scoort Roma erg weinig doelpunten. De ploeg heeft er pas negentien gemaakt terwijl alle andere ploegen van de top zes al meer dan vijfentwintig doelpunten hebben gemaakt. Qua tegendoelpunten doet Roma wel mee met de top. Alleen Napoli, Lazio en Juventus kregen minder doelpunten tegen dan Roma.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip AC Milan – AS Roma

Beide ploegen wisten de eerste wedstrijd na het WK te winnen in de competitie. Milan maakte echter meer indruk tijdens deze wedstrijd dan Roma. Leão is een speler waar de gehele Europese top achteraan zit aangezien de Portugees een wedstrijd kan beslissen met een actie. Hij zal in deze wedstrijd ook weer cruciaal zijn voor de kansen van Milan. Tip: wedden op ‘AC Milan wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.91 bij Circus.

AC Milan wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie