Preview: Ajax mag flink aan de bak in de Conference League tegen Aston Villa

Foto: Preview: Ajax mag flink aan de bak in de Conference League tegen Aston Villa

Ajax zal vanzelfsprekend gehoopt hebben op een gemakkelijke loting in de Conference League, maar in plaats daarvan werd het de op papier lastigste tegenstander. Aston Villa is aan een topseizoen bezig in Engeland en het is te hopen dat ze die vorm niet mee nemen naar Amsterdam. In deze voorbeschouwing lees je de belangrijke informatie en de beste tips om te wedden op deze ontmoeting.

Ajax: teaminfo en vorm

Er valt lastig een peil te trekken op Ajax. Zo speelden de Amsterdammers eerst met enorm veel geluk met 2-2 gelijk tegen Bodø/Glimt, waarna diezelfde score teleurstellend een puntendeling opleverde in eigen huis tegen NEC. Twee weken geleden volgde een unieke wedstrijd. De Noren van Bodø/Glimt waren zo ongeveer de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar een uitstekend keepende Diant Ramaj zorgde ervoor dat Ajax door een 1-2 zege in de verlenging kon doorbekeren.

Ondanks de uitslag leverde het spel geen enkele reden op om meer vertrouwen te krijgen richting de toekomst. En de wedstrijd daarna zorgde daar ook zeker niet voor. Coach John van ‘t Schip schakelde om naar een vijfmansverdediging zonder de kans te hebben gehad hierop te trainen. En een positief effect bleef dan ook uit. Het spel tegen AZ was niet om over naar huis te schrijven en de Alkmaarders waren met 2-0 te sterk.

Een week met wedstrijden tegen FC Utrecht en Aston Villa was niet waar Van ‘t Schip op zal hebben zitten te wachten. Maar wonderwel ging het goed tegen Utrecht. Het spel was weer beter dan tegen AZ en uiteindelijk leverde dit dan ook een 2-0 zege op. Dit was de eerste keer sinds 25 november dat Ajax de nul wist te houden. Daarna volgden vijftien duels op een rij waarin beide teams tot minimaal een doelpunt wisten te komen, tot de wedstrijden tegen AZ en Utrecht.

De kans is groot dat Van ‘t Schip vasthoudt aan zijn formatie met vijf verdedigers. Borna Sosa en Tristan Gooijer zouden dan weer de vleugelbacks kunnen zijn. Zonder Josip Šutalo is er ook een plekje voor Ahmetcan Kaplan, die complimenten kreeg voor zijn spel. Verder is het de vraag of Jordan Henderson en Sivert Mannsverk fit genoeg zijn om allebei te starten. Steven Berghuis en Steven Bergwijn zijn nog geblesseerd.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Aston Villa: teaminfo en vorm

Het is een opvallend goed seizoen voor Aston Villa, dat sinds de promotie in 2020 genoegen moest nemen met een zeventiende, elfde en veertiende eindnotering in de Premier League. Unai Emery wist een goed vorig seizoen te draaien met de club uit Birmingham en de zevende plaats leverde een plekje op in de Conference League. In de huidige jaargang gaat het nog een heel stuk beter. Eerder leek de titeldroom nog levend te zijn, maar dat zullen de fans uit hun hoofd hebben gezet.

Toch is er nog een enorme gouden rand toe te voegen aan dit seizoen. Het is namelijk helemaal niet ondenkbaar dat Aston Villa aan het einde van de rit een ticket voor de Champions League pak via de competitie, terwijl het Europees eremetaal weet binnen te halen. Dat laatste ligt in de lijn der verwachting met Emery als trainer. De Bask won al vier keer de Europa League (driemaal met Sevilla en eenmaal met Villarreal), dus hij weet hoe het is om Europese finales te halen en te winnen.

Na een nederlaag tegen Manchester United (1-2) wist Aston Villa knap de rug te rechten. Emery en zijn mannen versloegen achtereenvolgens Fulham (1-2), Nottingham Forest (4-2) en Luton Town (2-3). Hierdoor is de voorsprong op Tottenham Hotspur in de strijd om plek vier opgelopen naar vijf punten, al heeft Tottenham nog een wedstrijd tegoed. In de laatste zeven officiële duels van Aston Villa vielen minimaal drie goals.

Tijdens de wedstrijd tegen Luton Town viel Jacob Ramsey uit met een blessure. Hierdoor is de kans groot dat Moussa Diaby een basisplaats krijgt en samen met Ollie Watkins een duo in de aanval vormt. Ook Tyrone Mings, Boubacar Kamara en Emiliano Buendía zijn er niet bij. Lucas Digne en Pau Torres hopen op een plekje in de basisopstelling.

Meer dan 2,5 goals

Vorige ontmoetingen

Ajax en Aston Villa stonden eenmaal eerder tegenover elkaar in een officiële wedstrijd. Tijdens de groepsfase van de UEFA Cup in het seizoen 2008/09 speelden de twee tegen elkaar in Birmingham. Door doelpunten van Martin Laursen en Gareth Barry en een tegengoal van Thomas Vermaelen wonnen de Engelsen destijds met 2-1.

Wedtip Ajax Aston Villa

Het vertrouwen zal ondanks de overwinning op FC Utrecht nog niet zo groot zijn bij Ajax. Zeker omdat Aston Villa op papier de zwaarst mogelijke loting was voor deze ronde. Mochten de Engelsen alles op alles zetten om Europees succes te behalen, dan is de kans groot dat ze in de heenwedstrijd al een overwinning binnenhalen. Hierop inzetten levert je bij Unibet een quote van 1.70 op.

Aston Villa wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie