‘Pijnlijke momenten’ in carrière zorgde voor woede-uitbarstingen bij Elia

Foto: ‘Pijnlijke momenten’ in carrière zorgde voor woede-uitbarstingen bij Elia

Eljero Elia kijkt met een gemengd gevoel terug op zijn voetballoopbaan. Waar hij bij grote clubs in binnen- en buitenland speelde, heeft hij lang niet altijd het gevoel gehad dat de wereld om hem heen eerlijk handelde. Dat vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De voormalig aanvaller kon het verleden nog wel eens een woede-uitbarsting hebben wanneer hem iets was aangedaan wat volgens hem niet terecht was. Waar hij inmiddels anders naar de wereld is gaan kijken en zichzelf daardoor eenvoudiger kan beheersen, weet hij de periode nog goed te herinneren.

“Ik werd dan zo boos. Bijvoorbeeld toen er een transfer van HSV naar Bayern München werd tegengehouden, terwijl de club had toegezegd mee te werken. Het klopte gewoon niet. En er zijn tijdens mijn voetbalcarrière nog meer dingen gebeurd die onterecht waren”, vertelt Elia.

“Werd ik aangereden, stond er in de media dat ik een ongeluk had veroorzaakt. Rende ik na een wedstrijd naar binnen omdat mijn dochtertje op de intensive care lag, zeiden de media dat ik ze ontweek. En om in Oranje te komen, had ik altijd het idee dat ik een actie dertig keer moest laten zien, terwijl anderen aan vijf keer genoeg hadden. Dat deed me pijn.”

Rijke voetballoopbaan Elia

De carrière van Elia bracht hem onder meer langs FC Twente, Juventus, Werder Bremen en Feyenoord, waarbij het landskampioenschap met de Rotterdammers in het seizoen 2016/2017 het meest opvalt. Bij ADO Den Haag stond hij vorig seizoen voor het laatst onder contract, waarna hij besloot te stoppen.

NEC Nijmegen
FC Utrecht
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 maart 2023 12:10.

Is de loopbaan van Elia geslaagd?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
77+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie