Over en sluiten voor Schreuder | Afl. 19 podcast Twee Viertje

Foto: Over en sluiten voor Schreuder | Afl. 19 podcast Twee Viertje

Oefenmeester Alfred Schreuder heeft zich in een moeilijk parket gemanoeuvreerd bij Ajax en dat is misschien zelfs nog een understatement. Aad de Mos zegt in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl dat hij denkt dat het aankomende zaterdagavond al over en sluiten kan zijn wat betreft het dienstverband van de coach in de Johan Cruijff ArenA...

In het voorbije weekend speelde de regerend landskampioen van de Eredivisie teleurstellend met 1-1 gelijk tegen NEC en op zaterdag wacht de ‘topper’ voor eigen publiek tegen FC Twente, dat de Amsterdammers tot op één punt is genaderd. “Vanuit mijn onderbuik voel ik dat het zaterdag om kwart voor elf, elf uur weleens afgelopen kan zijn met Schreuder”, aldus De Mos, “omdat Twente een hele lastige tegenstander wordt zaterdag.”

Te lief

De oud-coach vindt de uitglijder van Ajax in ieder geval geen incident: “Onder Ten Hag gebeurde dit ook al. En in die periode viel het kwartje telkens de goede kant op. Ik heb me toen al zitten ergeren bij wedstrijden, waar ik zelf op de tribune zat, ik noem een voorbeeld: Willem II-uit vorig jaar. Toen hadden ze eigenlijk ook moeten verliezen, ze hadden het kampioenschap zelfs kunnen verspelen. Ze maakten een gelukkige goal, met de borst van Timber, die liep de bal met zijn borst over de lijn in Tilburg.” Daar voegt hij aan toe: “Deze generatie voetballers is ook heel lief voor elkaar. In mijn tijd werden spelers boos op elkaar. Als er kansen werden gemist werd je aangepakt, werd er wat van gezegd. Je weet gewoon: in het voetbal, als je zo veel kansen mist kun je het deksel op de neus krijgen.”

“Ajax heeft dat verleden natuurlijk met Schreuder”, vervolgt De Mos. “Onbegrijpelijke goals tegen krijgen als je met 1-0 voor staat, als je met 2-0 voor staat. En dat is niet meer te stoppen. Ze zijn heel kwetsbaar, natuurlijk ook bij spelhervattingen. Of het nou hoekschoppen of vrije trappen zijn. Bij die vrije trap van Tannane staan ze weer vlak voor de neus van onze vriend Pasveer. Iedereen kijkt naar elkaar. Rensch kijkt naar Álvarez, Álvarez kijkt naar Timber, maar niemand doet iets.”

Inside information

Volgens onze huisanalist is Schreuder ‘aan de goden overgeleverd’: “Als je de beelden nog eens goed bekijkt van de wedstrijd tegen FC Emmen, dat hebben ze ook gedaan en dat vond ik ook heel frappant; toen was er al een soort sabotage van Blind. Daar werd niks van gezegd door de medespelers. En naar mijn informatie zijn er ook weer vervelende dingen gebeurd voor de wedstrijd tegen NEC, met spelers.”

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Over en sluiten bij puntenverlies?

  • Ja
  • Nee
667+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:16
14+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
71+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
155+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
56+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
53+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
44+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
121+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
22+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
14+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
263+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
40+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
49+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
892+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
216+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
94+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
140+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
50+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
835+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
09:41
33+
Jong PSV-trainer kondigt vertrek aan: “Tijd voor een volgende stap”
09:25
6899+
‘Van der Gijp op non-actief bij Vandaag Inside’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie