‘Opvolger Brobbey speelt al bij Ajax’

Foto: ‘Opvolger Brobbey speelt al bij Ajax’

Brian Brobbey keerde dit seizoen definitief terug bij Ajax. De 20-jarige spits vertrok transfervrij bij de Amsterdammers, maar een avontuur bij Red Bull Leipzig liep uit op een deceptie. Ajax telde zestien miljoen euro neer om de spits terug te halen, ook met oog op de doorverkoop van de aanvaller.

Brobbey maakte er al geen geheim van om te willen slagen in het buitenland. Zijn tijd in de Bundesliga was er op sportief gebied één om snel te vergeten. Na een half jaar keerde Brobbey al op huurbasis terug in Amsterdam. Deze zomer werd hij dus opnieuw ingelijfd.

Daarmee kregen de fans alsnog wat ze graag wilden: een spits uit eigen jeugdopleiding in de punt van de aanval. Brobbey wisselt op dit moment stuivertje met Mohammed Kudus als nummer negen van de ploeg van Alfred Schreuder, maar over een paar jaar kan Skye Vink wellicht als stand-in van de spits fungeren.

Ajax

De zoon van analist Marciano Vink speelt op dit moment in de onder achttien-ploeg van Ajax. In gesprek met De Telegraaf gaat papa Vink in op de ontwikkeling van zijn zoon. “Skye is goed bezig, maar heeft natuurlijk nog wel een lange weg te gaan. Als net zestienjarige is hij doorgeschoven naar de onder achttien. Hij stond altijd achterin maar is omgeturnd tot spits. Van de week heeft hij gespeeld in de UEFA Youth League tegen Rangers.”

Brobbey staat bekend als een echte goaltjesdief. Vink lijkt voorlopig nog een ander spoort spits. “Omdat hij altijd achterin heeft gestaan, heeft hij een goed overzicht en inzicht. Hij heeft veel oog voor zijn medespelers. Voor een spits zou hij misschien wat egoïstischer kunnen zijn, maar hij legt de ballen gewoon af als er iemand beter voor staat. Dat sociale had ik vroeger zelf ook.”

Kan Vink Brobbey opvolgen?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
3325+ Votes

Ajax
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 november 2022 16:48.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie