Opvallende keeper terug in Oranje? “Als ze me roepen dan ben ik er”

Foto: Opvallende keeper terug in Oranje? “Als ze me roepen dan ben ik er”

Het zou nog altijd zomaar kunnen dat straks op het EK 2024 niet Justin Bijlow of Bart Verbruggen, maar Marco Bizot eerste keuze onder de lat is bij het Nederlands elftal. Qua reddingspercentage scoort hij namelijk als één van de hoogste goalies in de Franse Ligue 1, namens zijn club Stade Brest.

Marco Bizot kent topseizoen met Stade Brest

In 2020 speelde Bizot, die een jaar later AZ voor Brest verruilde, zijn laatste interland. Denkt hij dit kalenderjaar terug te gaan keren in de nationale ploeg? “Dat is de vraag die ik wel had verwacht, dat klopt”, lacht Bizot in gesprek met ESPN. “Of ik ermee bezig ben? Natuurlijk houd ik het in de gaten. Ik heb er vertrouwen in dat de mensen die daar het beleid voeren me kennen en weten waar ik speel. Die keuze is aan hen. Het enige wat ik kan doen is mijn ding doen, m’n gang gaan en hard werken. Als ze me roepen dan ben ik er.”

Contact heeft hij echter nog niet gehad met keeperstrainer Patrick Lodewijks. Dat terwijl Bizot al 8 keer de nul hield in 18 competitiewedstrijden. Brest staat dankzij Bizot maar één punt achter op nummer 2 Lille. “Het grappige is, Brest is een bescheiden familieclub. De club is geen grote club, maar dat is ook het leuke ervan. Ze gaan niet naast hun schoenen lopen hier. Onze doelstelling is om te handhaven. Het kan alleen nog maar mooier worden dit jaar. Dat is het fijne ervan. We hebben weinig druk meer. De enige druk die we hebben is om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen en deze vorm vast te houden om een nog onvergetelijker jaar ervan te maken.”

Bizot hoort in Oranje

  • Eens
  • Oneens
829+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie