Ook Bayern München en RB Leipzig maken er spektakelstuk van

Foto: Ook Bayern München en RB Leipzig maken er spektakelstuk van

Bayern München heeft op zaterdagavond de Duitse Supercup gepakt door RB Leipzig te verslaan. Het werd uiteindelijk 3-5 voor Der Rekordmeister, waar de oud-Ajacieden Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch én Noussair Mazraoui invielen.

De bovengenoemde De Ligt, Gravenberch en Mazraoui begonnen dus op de bank bij hun nieuwe werkgever, maar dat deerde de Bundesliga-grootmacht absoluut niet. In de eerste helft was het elftal van oefenmeester Julian Nagelsmann namelijk oppermachtig.

In de veertiende minuut maakte Jamal Musiala het openingsdoelpunt al en na een half uurtje spelen maakte Sadio Mané de 0-2 uit een voorzet van Serge Gnabry. Op slag van rust maakte Benjamin Pavard het allemaal nog wat erger voor Leipzig, want hij verschalkte goalie Péter Gulácsi met een droge knal. 

Spanning

In de tweede helft deed Leipzig wat terug via Marcel Halstenberg, maar niet heel veel later stond het al weer 2-4 door een goal van Gnabry. Gravenberch, De Ligt en Mazraoui kwamen binnen de lijnen en het werd nog eventjes spannend. Christopher Nkunku maakte de 2-4 en Dani Olmo tekende voor de 3-4.

In de absolute slotfase stelde Bayern echter orde op zaken: Leroy Sané maakte uit de counter de 3-5. Ook Mané leek nog te scoren, maar zijn goal werd geannuleerd wegens buitenspel.

Scoreverloop: 0-1 (14′) J. Musiala, 0-2 (31′) S. Mané, 0-3 (45′) B. Pavard, 1-3 (59′) M. Halstenberg, 1-4 (66′) S. Gnabry, 2-4 (77′) C. Nkunku, 3-4 (89′) D. Olmo, 3-5 (90′) L. Sané

TIP: Verdien 8 keer je inzet als Bayern de Champions League wint!

Bizarre uitslagen vandaag?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie