“Onszelf de mogelijkheid geven Ajax voorbij te gaan”

Foto: “Onszelf de mogelijkheid geven Ajax voorbij te gaan”

PSV won dit seizoen al twee prijzen, maar het seizoen kan nóg mooier worden als de Eindhovenaren de titelstrijd in eigen voordeel beslissen. De opdracht is wel loodzwaar: een goede eindspurt neerzetten en hopen dat Ajax punten morst.

Het huidige verschil is vier punten in het voordeel van Ajax, dat ook een beter doelsaldo heeft. Toch wil trainer Roger Schmidt blijven geloven in een ommekeer. “In de laatste vier wedstrijden moeten we onszelf de mogelijkheid geven Ajax voorbij te gaan”, zo citeert Voetbal International de Duitse oefenmeester.

“Wij willen dolgraag kampioen worden. Maar dan moet Ajax punten morsen. Maar zo ver vooruit kijken we nog niet”, aldus Schmidt, die met PSV nog iets recht heeft te zetten tegen Willem II. “Zij vechten om lijfsbehoud en dat maakt het een uitdaging. Maar het is een wonder dat we die wedstrijd in Tilburg niet winnend afsloten. We waren onfortuinlijk. Dat willen we zondag gaan rechtzetten.” 

Waarschuwing

In Tilburg verloor PSV met 2-1. Schmidt waakt voor ‘countermomenten’ van Willem II, dat volgens hem ‘gevaarlijke spelers’ heeft rondlopen in de voorhoede. “Maar met onze fans achter de ploeg gaan we vanaf de eerste minuut op jacht naar de overwinning. Ik verwacht dat we de wedstrijd dan vanaf het startsignaal naar onze hand zetten.”

PSV mist nog altijd een fors aantal spelers, waaronder Noni Madueke. Schmidt: “André Ramalho en Mauro Júnior hebben ook pijntjes. Maar ik verwacht dat zij wel aan de aftrap verschijnen. Madueke heeft nog tijd nodig om terug te keren. Hopelijk sluit hij in de laatste week weer aan.”

TIP: Meer dan vier goals bij PSV-Willem II? Win 2.75 keer je inleg!

Wie pakt de titel?

  • Ajax
  • PSV
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie