Onbegrip bij Van Gaal: ‘En was ik toen populair? Nee’

Foto: Onbegrip bij Van Gaal: ‘En was ik toen populair? Nee’

Louis van Gaal heeft in een interview in Trouw aangegeven dat hij tegenwoordig populairder wordt gevonden dan in zijn Ajax-periode. Naast die vergelijking gaat Van Gaal in het interview met de krant ook in op wat er met hem en met Oranje gaat gebeuren als Nederland wereldkampioen wordt.

Voor het WK van 2014 was er de nodige scepsis over Van Gaal, die daar destijds niks van snapte. “Ik ben een van de succesvolle coaches van Ajax geweest, met fantastisch voetbal. En was ik toen populair? Nee. En kijk nu dan. Het is ongelooflijk.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel! 

Bondscoach Van Gaal

Voor Van Gaal was het niet vanzelfsprekend dat hij opnieuw weer bondscoach zou worden. “In de invloedrijke voetbalmedia stond dat de spelers mij niet pruimden. Ik heb toen tien spelers gebeld, de grootste influencers in de kleedkamer. In totaal heb ik ze tien uur gesproken. Zij zeiden allemaal dat het juist tegenovergesteld was. Toen ben ik gaan praten over hoe we dan zouden moeten voetballen.”

Dat hij inmiddels al 71 jaar oud is maakt Van Gaal niet zoveel uit, die vertelt dat hij zichzelf altijd heeft blijven ontwikkelen in de loop der jaren. Volgens Van Gaal moet de spelersgroep waarmee hij werkt niet te oud zijn. “‘Ik ben een innovatieve coach. Het is eerder andersom, hoe jonger ze zijn, hoe beter. Het merendeel van de groep moet niet te oud zijn. Met te veel oudere spelers zou ik wel problemen kunnen krijgen omdat zij al zodanig gevormd zijn dat ze hun eigen zin willen doordrijven.”

Oranje wereldkampioen

Van Gaal hoopt wereldkampioen te kunnen worden, maar stelt dan slechts een dag euforisch te zijn. “Ik ben dan ongelooflijk blij, maar de volgende dag ben ik weer gewoon Louis van Gaal en gaat het leven weer door.” Wat hem betreft is het duidelijk welke huldiging Oranje moet krijgen. “Als wij wereldkampioen worden, vind ik een rondvaarttocht door de grachten wel op zijn plaats trouwens. Daar heb ik de beste herinneringen aan.”

Haalt Nederland in ieder geval de halve finale op het WK?

  • Ja, dat moet te doen zijn
  • Nee, kwartfinale is de max
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie