Nederlander tégen Oranje: “Hopelijk val ik in”

Foto: Nederlander tégen Oranje: “Hopelijk val ik in”

In De Kuip staan Nederland en Gibraltar maandagavond tegenover elkaar. Het is goed mogelijk dat er een Nederlander in actie komt tégen Oranje: de 22-jarige Niels Hartman.

Invalbeurt in De Kuip als grote droom

Hartman is speler van Loughborough University FC, dat actief is op het negende niveau van Engeland. Nu lonkt dus een wedstrijd tégen Nederland. “Spelers van Liverpool, Manchester United, Atlético Madrid: heel bijzonder. Als jongetje droom je hiervan. Zenuwen? Nog niet, maar het is wel een iets ander type wedstrijd dan ik normaal speel”, zo citeert het Algemeen Dagblad.

Hoe komt een Nederlander terecht in het nationale team van Gibraltar? De voetballer legt uit: “Op 1-jarige leeftijd ben ik met mijn ouders naar Zuid-Spanje verhuisd voor het werk van mijn vader. Toen ik 12 was, zijn we naar Gibraltar gegaan voor het Engelse onderwijs voor mij en mijn zusje. Daar wonen mijn ouders nog steeds.” Drie jaar geleden vroeg hij een paspoort van Gibraltar aan. “Ik dacht: waarom niet? Zo’n kans krijg ik niet bij het Nederlands elftal. En ik voel me ook Gibraltarees. Dus ja, toen ik mijn paspoort aan ging vragen, begon het stiekem wel te kriebelen. Ik dacht: misschien sta ik straks in echt grote stadions spelen tegen grote namen.”

Het resultaat is dat Hartman nu mogelijk tégen Nederland mag aantreden. “Ik kan niet wachten. Hopelijk val ik in. De interland van vrijdag tegen Griekenland vond ik al mooi, hoewel ik niet inviel: veel media, groot stadion, echt spectaculair om dat mee te maken. Maar na het laatste fluitsignaal verheugde ik me meteen op deze wedstrijd. En dan ook nog in de Kuip. Als er in Nederland een stadion is waarin je wilt voetballen, is dat de Kuip wel. Die sfeer lijkt me heel magisch. Als ik daar mag debuteren… beter kan niet.”

Wint Oranje met 4-0 tegen Gibraltar?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kan Gibraltar het Oranje lastig maken?

  • Ja
  • Nee
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie