NAC-icoon gaat in op overname : “Ik denk niet dat het doorgaat”

Foto: NAC-icoon gaat in op overname : “Ik denk niet dat het doorgaat”

De mogelijke overname van NAC Breda door de City Football Group stuit op veel verzette bij de trouwe NAC-aanhang. Clubicoon Ton Lokhoff verwacht niet dat de koopplannen nog doorgaan, 

“Ik denk niet dat het doorgaat, nee”, begon Lokhoff bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. “Ik heb geen signalen, maar mijn gevoel zegt dat het niet doorgaat. De Stichting NOAD moet goedkeuring geven en ik denk niet dat ze dat doen.’ In dat geval moet de stichting binnen zes weken met een alternatieve koper komen. ‘Die alternatieven zijn er ook.”

De geboren Bredanaar spreekt onder meer over Global Football Corporation (GFC), een Amerikaanse partij waar hij zelf bij betrokken was. “Dat was vorig jaar. Ik heb een paar goede gesprekken gehad over wat ze willen en met welke mensen. Door de lockdown in december ging het niet door, ze hadden een deadline. Uiteindelijk kwam Karel Vrolijk, een bouwondernemer, erbij en wilden ze het samen doen. Ineens kwam de City Group erbij en barstte het los.

De Amerikanen wilden Lokhoff opnieuw aanstellen als technisch directeur. “Het verhaal klonk goed in de oren. Ze willen mensen aanstellen die binding hebben met NAC, dat is belangrijk.”

Eigen identiteit

Lokhoff begrijpt dat de supporters zeer sceptisch zijn op de City Group. “Je ziet nu hoe groot NAC is in Breda en wat voor club het is. De supporters willen de eigen identiteit behouden. Ze kijken naar Lommel, naar Troyes. City heeft al tien clubs. Van een zak geld worden NAC-fans niet warm of koud. NAC moet NAC blijven. Ik heb niet iedereen gesproken, maar ik begrijp wel dat de meeste supportersverenigingen tegen zijn.”

Wint NAC morgen bij Jong FC Utrecht. 2.20x je inzet!

Inderdaad geen overname?

  • Zeker
  • Denk toch van wel
26+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie