‘Misère Engeland fascineert me’

Foto: ‘Misère Engeland fascineert me’

Het gaat niet goed met het nationale team van Engeland, dat onlangs degradeerde naar de B-kant van de Nations League. The Three Lions lijken welhaast niet meer te kunnen winnen, terwijl de vorige grote eindtoernooien toch best goed verliepen voor het land…

In hun laatste wedstrijd tegen Duitsland kwamen de Engelsen op een 0-2 achterstand, maar werd het toch nog 3-3. Oud-spits Emile Heskey zegt bij Stats Perform: “Ik vond het geweldig om te zien hoe ze terugkwamen van een 0-2 achterstand. Ze vochten, terwijl ze net zo makkelijk op hadden kunnen geven.”

Maar in het algemeen is het kommer en kwel… “Wat mij altijd gefascineerd heeft in het voetbal: we leggen geen druk op spelers en ze halen de finale, daarna komt er veel druk op de schouders te staan en dan zie je wat er gebeurt.”

Heskey begrijpt natuurlijk ook wel dat bondscoach Gareth Southgate en zijn spelers onder vuur liggen: “Als je niet goed speelt, is de kritiek terecht. Daar moeten ze nu mee omgaan en ze moeten het accepteren. Het gaat er juist om of je veerkracht toont. Je bent niet van de ene op de andere dag een slechte speler, dat geldt ook niet voor de bondscoach.”

“Het hoort bij de baan”

Southgate zelf zei onlangs ‘niet te panikeren’: “Ik ben niet de eerste coach die een moeilijke periode doormaakt wat resultaten en kritiek betreft. Het hoort bij de baan.”

TIP: Verdien 12 keer je inleg als Engeland op het WK van Iran verliest!

Moet Southgate ontslagen worden?

  • Vind ik eigenlijk wel
  • Vind ik niet
61+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie