‘Met Trauner erbij had Derksen nooit dat verhaal verteld’

Foto: ‘Met Trauner erbij had Derksen nooit dat verhaal verteld’

Afgelopen zomer haalde Feyenoord hem op in Oostenrijk; het is een gouden zet gebleken, want Gernot Trauner is nu de absolute steunpilaar van Feyenoord. Ook columnist Sjoerd Mossou is lyrisch over ‘de man met de pleister’.

Al vindt Mossou ‘de voetballende apotheker’ een betere bijnaam. “Hij voetbalt zó secuur en zonder fratsen, dat je hem zorgeloos een ingewikkeld medicijn tegen darmkrampen in elkaar zou laten frunniken. (…) Trauner voetbalt zo gewoon en totaal vanzelfsprekend, dat je er af en toe van in de lach schiet. Dat maakt hem ook zo geschikt voor deze dubbele halve finale tegen Olympique Marseille, want hoe gekker het decor, des te gewoner wordt Trauner.”

Gernot Trauner: de oplossing voor al uw problemen

“Vermoedelijk is hij de oplossing voor méér vormen van krankzinnigheid. Als Gernot Trauner op die bewuste avond naast Johan Derksen aan tafel had gezeten, in al zijn gortdroge gewoonheid, dan was dat rare verhaal met die kaars nooit verteld”, gaat Mossou verder.

“Die hysterie onder supporters bij Heracles-FC Twente? Je hoeft Gernot maar een geel hesje te geven, of hij haalt alle opwinding onmiddellijk uit de lucht. Gekte op Schiphol? Trauner had de problemen zwijgend verholpen. Het gaat wat ver om Trauner ook gelijk de Oekraïne-oorlog op te laten lossen, we moeten niet overdrijven, maar wat wel vaststaat: in deze krankjorume tijden is gewoonheid een dankbaar wapen.”

TIP: 4.35x je inleg bij Circus als Trauner en Feyenoord de nul houden in Marseille!

Trauner is Europese top

  • Eens
  • Dat niet
302+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie