‘Meerdere clubs azen op Ryan Gravenberch’

Foto: ‘Meerdere clubs azen op Ryan Gravenberch’

Ryan Gravenberch koos afgelopen zomer voor ‘het plan’ van Bayern München, maar in de eerste seizoenshelft kwam hij amper aan bod. Gevolg was dat ‘veel clubs navraag hebben gedaan naar de mogelijkheid om hem te huren voor de rest van het seizoen’. Dat meldt transfergoeroe Fabrizio Romano.

Bayern München heeft die clubs echter allen nul op het rekest gegeven. “Hij wordt beschouwd als een belangrijke speler voor de toekomst. Bayern is niet van plan om een huurvoorstel te accepteren”, aldus Romano op Twitter. Het is niet bekend om welke clubs het gaat, maar onlangs werden door de Engelse media wel al Liverpool FC en Manchester United aan hem gelinkt.

De oud-ajacied mag deze maand absoluut niet meer vertrekken en zal hij dus op zijn minst dit seizoen af gaan maken in Duitsland, ook al kwam hij tijdens de eerste seizoenshelft amper aan spelen toe bij Der Rekordmeister: tien optredens in de Bundesliga, waarvan geen één keer als basisspeler. Zijn enige basisoptreden was in de DFB Pokal.

‘Natuurlijk wil ik spelen’

De middenvelder transfereerde een half jaartje geleden voor 25 miljoen euro naar Bayern München, maar maakt daar in de regel niet al te veel speelminuten. Daar zei hij een paar maanden geleden zelf over: “De situatie is niet gemakkelijk voor mij, natuurlijk wil ik spelen. Maar ik moet geduld hebben. Dat is op dit moment niet makkelijk. Natuurlijk ken ik mijn kwaliteit, maar het is wat het is. Bayern is een grote club met veel goede spelers. Ik moet kalm blijven.”

BILD schreef op dat moment dat het management van Gravenberch al aan de bel had getrokken bij de leiding in de Allianz Arena. De oud-Ajacied wenste vaker in actie te komen, en in de periode daarna gebeurde dat ook wel, maar een vaste basisspeler is hij (nog) niet geworden onder coach Julian Nagelsmann. De concurrentie is in de vorm van met name Joshua Kimmich en Leon Goretzka dan ook moordend.

Gaat hij in de toekomst nog slagen bij Bayern?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
278+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie