“Maximum aantal buitenlanders in basisopstelling”

Soccernews

Nu Jorien van den Herik weg is bij Feyenoord, lijkt Excelsior-voorzitter Nico Janssens het spraakmakende nieuwjaarspraatje maar over te willen nemen. Janssens deed een opvallende uitspraak op de nieuwjaarsborrel van zijn club, met betrekking tot het aantal buitenlandse spelers dat Eredivisieclubs zouden mogen opstellen. Hij wil een maximum van vijf buitenlanders in de basis.

“Er voetballen hier teveel niet-Nederlanders”, aldus Janssens. “Ik kijk zorgelijk naar die ontwikkeling. Het remt de ontwikkeling van ons eigen talent als er meer buitenlandse spelers dan Nederlandse binnen de lijnen staan. Wij moeten niet de kant van Engeland op gaan, waar de topspelers praktisch allemaal buitenlander zijn.”

“Het is toch onbegrijpelijk dat het land met één van de grootste competities ter wereld niet op het EK aanwezig is straks. Daarom stel ik voor dat we terug moeten naar het stellen van een maximum aantal op te stellen buitenlandse spelers.” Voorlopig geeft Excelsior het goede voorbeeld: de Rotterdamse degradatiekandidaat heeft slechts drie niet-Nederlanders in de selectie.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie