Martens schiet PSG langs Man United de Champions League in

Lieke Martens heeft Paris Saint-Germain hoogstpersoonlijk naar de Champions League geschoten. De aanvalster in Franse dienst had woensdagavond een groot aandeel in de 3-1 zege op Manchester United.

Oranje-aanvalster schitterde in Parijs

In Manchester hielden de Engelsen PSG nog op 1-1, waarna de Parijzenaars het in eigen huis wilden afmaken. Naast Martens kon de ploeg ook weer op de energieke inbreng van Jackie Groenen rekenen. Na zeventien minuten brak Martens de ban. Ze pikte een rebound op, waarna ze de bal hard inschoot: 1-0.

De Oranje-international bleek een plaag voor de Engelse verdediging, die de marge wel op één wist te houden. Net na rust kwamen de bezoekers zelfs gelijk. Lisa Naalsund nam de treffer voor haar rekening. En dus was het weer tijd voor Martens om haar klasse te etaleren. Eén minuut na de 1-1 zette ze PSG weer op voorsprong. Na een knappe rush van Tabitha Chawinga werd de bal voorgebracht, waarna Martens als een echte spits de eerste paal opzocht en van dichtbij binnentikte: 2-1.

Beslissing

Vervolgens hoefden de Fransen niet meer achterom te kijken. Na de 3-1 van Sandy Baltimore was het verzet van United gebroken. Dat bleek ook de eindstand, waardoor Martens en Groenen zich kunnen opmaken voor het belangrijkste Europese clubtoernooi. Ajax slaagde daar woensdagavond ook in, terwijl FC Twente pijnlijk onderuit ging.

Maken Martens en Groenen kans op de eindwinst in de CL?