Maduro sneert naar Schreuder: ‘Ajax blijft dan heel naïef spelen’

Foto: Maduro sneert naar Schreuder: ‘Ajax blijft dan heel naïef spelen’

Hedwiges Maduro heeft de ambitie om binnen afzienbare tijd als hoofdtrainer te gaan fungeren bij een profclub in het het betaald voetbal. Maduro begint binnenkort met de UEFA Pro-opleiding en timmert ondertussen al aan de weg als assistent-trainer en analist.

Maduro vertelt in gesprek met Voetbal International niet meer normaal naar voetbal te kunnen kijken. De analist van onder meer de NOS en ESPN zegt dat hij niet een typische Ajax-trainer is. “Ik zal niet snel afbraakvoetbal spelen. Maar ik heb wel een realistische aanpak. Als ik tachtig minuten heb aangevallen en we staan 1-0 voor, dan zakken we gewoon in om de zege over de streep te trekken.”

Naïef Ajax

Indirect deelt Maduro in het gesprek met het weekblad vervolgens een klein sneertje uit naar Ajax-trainer Alfred Schreuder. “Bij Ajax blijven ze dan nog steeds heel naïef aanvallen om de 2-0 te maken. Ze kunnen maar één ding, zijn een one trick pony en dat heeft dit seizoen al echt punten gekost. Het is niet vies om dan gewoon in te zakken voor de drie punten. Ik zou het mooi vinden als juist Ajax dat zou doen. Verdedigen hoort ook bij het voetbal.”

Volgens Maduro heeft dat ook deels te maken met de voetbalcultuur in Nederland. “In Spanje moet je gewoon winnen, anders word je ontslagen. Bij Ajax moet je én winnen en mooi voetbal spelen. Entertainen hoort erbij, hoor, maar die drie punten staan voorop. In het buitenland vonden ze Frank de Boer een goede trainer omdat hij vier keer kampioen was geworden. Bij Ajax-supporters was er geklaag over het voetbal dat hij speelde. Ik wil resultaat halen door goed voetbal te spelen.”

Zie jij Maduro komend seizoen een Eredivisie-club trainen?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, ik denk pas over een paar jaar
  • Nee, ik denk dat hij trainer wordt in de KKD
425+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie