Lyon-preses velt oordeel over positie Bosz

Foto: Lyon-preses velt oordeel over positie Bosz

Peter Bosz geniet het vertrouwen bij Olympique Lyon. De Nederlandse trainer kent een wisselvallige start in Frankrijk, maar ondanks de negende plaats in de Ligue 1 blijft voorzitter Jean-Michel Aulas in hem geloven.

Wint Lyon dit weekend van Lens? Waag een gokje via bet365!

“Er is verbetering zichtbaar”, zo laat Aulas weten, geciteerd door Voetbal International. “Peter Bosz heeft een duidelijk verhaal, dat ik begrijp. Ik heb het volste vertrouwen in hem, net als de meeste supporters. Onze analisten denken dat we het seizoen heel sterk geen eindigen, dus er is geen enkele spanning.”

Zwakke start

Bosz werd in de zomer aangesteld als trainer van Lyon. Zonder de vertrokken Memphis Depay won de club maar vier van de elf gespeelde competitiewedstrijd, waar vier duels onbeslist eindigden. Inmiddels is het gat met koploper Paris Saint-Germain al twaalf punten, al is een Champions League-ticket door de geringe verschillen in de Ligue 1 nog altijd in het vizier.

Lyon verloor afgelopen zondag ondanks een 0-2 voorsprong met 3-2 bij OGC Nice. Aulas weet dat een zege op RC Lens nu van groot belang is. “Hier moet je altijd winnen, die druk leggen we onszelf ook op. Als je trainer bent in Lyon, moet je winnen, ook tegen Lens. Maar het is geen toeval dat ze na elf wedstrijden tweede staan, die plek hebben ze zelf verdiend.”

De Nederlandse trainers in het buitenland maken een moeizame periode door. Zowel Ronald Koeman (FC Barcelona), Mark van Bommel (VfL Wolfsburg) als Henk ten Cate (Al Wahda) vertrokken onlangs bij hun club.

De odds van Olympique Lyon-RC Lens: winst Lyon 1.66, gelijkspel 4.20, winst Lens 4.75

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Haalt hij het einde van het seizoen?

  • Ja
  • Nee
113+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie