Lof voor Feyenoord-uitblinkers: ‘Geeft gelijk Tadic een zwiepert’

Foto: Lof voor Feyenoord-uitblinkers: ‘Geeft gelijk Tadic een zwiepert’

Quilindschy Hartman en Lutsharel Geertruida hebben zondag een uitstekende indruk achter gelaten in De Klassieker. Jean-Paul van Gastel is onder de indruk van de linksback, terwijl Robert Maaskant heeft genoten van het optreden van Geertruida. Daarnaast zag de voormalig trainer dat het bij Feyenoord ook in de breedte wel goed zit.

In FC Rijnmond stelt Van Gastel dat Hartman uitstekend speelde tegen Ajax. “Met name de agressiviteit en het vooruit verdedigen, maar dat vind ik sowieso bij Feyenoord goed verzorgd. Met name hoe hij de bal bij de goal van Paixão onderschept. Hij leest en ziet wat er gebeurt en anticipeert daar vervolgens op. De tweede helft komt Tadic aan zijn kant te staan en die geeft die dan gelijk een zwiepert, zonder dat het een gele kaart is. Dat zijn kleine dingetjes waarvan je ziet: hier zit toekomst in.”

Uitblinker Geertruida

Maaskant was vooral onder de indruk van hoe de geblesseerden Gernot Trauner en Quinten Timber werden vervangen. “Het is leuk om te zien bij Feyenoord dat andere jongens nu opstaan. Er vallen natuurlijk twee sterkhouders geblesseerd uit. Hartman die stond op in De Klassieker en Geertruida vond ik fantastisch spelen. Dat vond ik de beste man van het veld.” Ook Van Gastel kon zich daar in vinden. “Hoe hij het heeft ingevuld is echt waanzinnig. Doordekken en ook meelezen wat er gebeurd en ook nog eens iemand uit de eigen jeugdopleiding.”

De oud-trainer ziet tevens dat Feyenoord-trainer Arne Slot meer mogelijkheden heeft gekregen met Mats Wieffer. “Ik heb hem door blessures een tijd niet zien spelen, maar zondag had ik het idee dat hij een stuk sterker is geworden. Hij is krachtiger geworden en voetballen kon die al. Dat hebben we bij Excelsior goed kunnen zien. Knap hoe hij die wedstrijd speelde. Die goal kon hij natuurlijk niet veel aan doen.”

Eindigt Feyenoord tegen NEC in 3-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie moet Slot straks opstellen als defensieve middenvelder?

  • Wieffer
  • Timber
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie