Lionel Messi stoot Pelé met bizarre goal van de troon

FC Barcelona kende een moeizame eerste helft tegen Valencia CF, maar dankzij Lionel Messi ging het toch nog met 1-1 de rust in. De Argentijn maakte een bizarre, maar bovenal uiterst memorabele goal.

Allereerst miste Messi een penalty, maar binnen tien seconden scoorde hij alsnog door een voorzet van dichtbij binnen te koppen. Het is zijn 643e doelpunt voor FC Barcelona, en daarmee breekt de linkspoot een bijzonder record: het hoogste aantal doelpunten van een speler voor één club.

Messi stoot de Braziliaanse levende legende Pelé van de troon. Die maakte immers 642 treffers voor Santos. Op 3 staat Gerd Müller (Bayern München, 566 goals).