Lewandowski voorkomt in 98e minuut nieuwe Barça-sof

FC Barcelona presteert de laatste tijd niet goed en de Catalanen leken hun slechte serie op zaterdagavond een vervolg te geven tegen Celta de Vigo. Diep in de blessuretijd van de wedstrijd stond het immers nog 1-1, maar in de achtste minuut van de extra tijd kreeg de ploeg van coach Xavi Hernández een strafschop die benut werd door Robert Lewandowski, die ook al de eerste goal gemaakt had.

Robert Lewandowski mag winnende ‘pingel’ twee keer nemen

Bij Barcelona had winteraanwinst Vitor Roque voor het eerst een basisplaats. In de vorige wedstrijd tegen Granada (3-3) mocht de peperdure Braziliaan niet meedoen wegens een schorsing (hij had twee keer geel en dus rood gekregen tegen Alavés), maar nu was hij dus wel van de partij.

Het was echter Celta de Vigo dat voor eigen publiek een betere indruk maakte dan de ‘sterren’ van Barça. Althans: de thuisploeg zakte wat in, maar kwam totaal niet in de problemen. Tót de laatste minuut voor de pauze dan, want toen was het Lewandowski die op aangeven van jonkie Lamine Yamal de 0-1 op het scorebord toverde met een hard en laag schot.

Twee minuten na rust was alles echter weer anders, want toen had Iago Aspas voor de 1-1 gezorgd, na een kunstig hakballetje van oud-FC Groningen-speler Jørgen Strand Larsen. De partij leek in 1-1 te gaan eindigen, met nieuw puntenverlies voor Barcelona dus, maar in de blessuretijd bezorgde Lewandowski zijn ploeg alsnog de zege.

Opmerkelijke strafschop

Yamal werd ten val gebracht, de bal ging op de stip, Lewandowski miste eerst, maar de leiding constateerde dat Vicente Guaita te vroeg van zijn lijn was gekomen. Daarom mocht de Pool opnieuw aanleggen en dit keer was het wél raak!

Scoreverloop: 0-1 (45′) R. Lewandowski, 1-1 (47′) I. Aspas, 1-2 (90′) R. Lewandowski.

Had jij dit seizoen meer van Barça verwacht?