Laporta schept duidelijkheid over status Xavi

Foto: Laporta schept duidelijkheid over status Xavi

President Joan Laporta heeft zich namens FC Barcelona achter Xavi Hernández geschaard. Er ontstond deze week discussie over diens functioneren, maar de voorzitter wil daar niets van weten.

FC Barcelona dreigt af te koersen op uitschakeling in de Champions League. Deze week werd bekend dat Laporta niet tevreden zou zijn over de sportieve ontwikkeling van het team, maar vertelt de president aan het eigen clubkanaal: “Er is een volledig vertrouwen in Xavi. Hij is een geweldige trainer en ik weet zeker dat hij het voor elkaar krijgt met succes als resultaat.” 

Laporta vervolgt: “Xavi kent de club perfect, kent onze manier van spelen en is ideaal voor Barcelona. Hij geniet onze steun en dat weet hij. Het is belangrijk dat hij weet dat er vertrouwen heerst.” Na het 3-3 gelijkspel tegen Internazionale hebben zij een gesprek gevoerd. “Hij was somber en aangedaan, net als alle Barça-fans. Maar Xavi weet als geen ander hoe hij het weer een positieve draai kan geven.”

Wat Laporta betreft is er dus geen wantrouwen in aanloop naar de clash met Real Madrid. “Hij doet het geweldig. We waren allemaal enthousiast over de Champions League, maar er zijn andere competities zoals La Liga die wij kunnen winnen. Dit project gaat gewoon door, te beginnen met de belangrijke wedstrijd in Madrid. Natuurlijk zou een goed resultaat ons helpen, maar het sportieve project gaat sowieso door.”

TIP: Wint Barcelona in Madrid? Win 3,15 keer je inleg via Unibet!

Gaat Xavi het voor elkaar krijgen in Barcelona?

  • Ja
  • Nee
185+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie