Kuyt over gebroken belofte Feyenoord: “Heel vervelend hoe dat ging”

Foto: Kuyt over gebroken belofte Feyenoord: “Heel vervelend hoe dat ging”

Dirk Kuijt heeft geen wrok richting Feyenoord, dat gemaakte afspraken over het hoofdtrainersschap niet nakwam. De Katwijker had het echter niet makkelijk met de manier waarop dat ging.

Kuijt liep als beginnende trainer mee in de jeugdopleiding van Feyenoord, en was de beoogd opvolger van Dick Advocaat. “Achteraf denk ik niet dat het voor mij het juiste moment was om hoofdtrainer te worden. Zeker gezien de situatie waarin ik toen zat”, aldus Kuijt bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. “Maar dat traject begon onder Martin van Geel. Ik denk dat jij op termijn hoofdcoach van Feyenoord zou kunnen worden, zei hij. Hij ging weg en toen kwam Frank Arnesen. Met hem heb ik destijds die afspraken gemaakt, maar dat is op een bepaald moment anders gelopen.”

Heel vervelend

“Het was op dat moment heel vervelend hoe dat ging”, meent de 104-voudig international. “Er ontstond onduidelijkheid in de communicatie. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat je afspreekt met elkaar om op een bepaald moment hoofdtrainer te worden – dat zou na Dick Advocaat zijn geweest – maar dat het moment nog niet daar is. Dat was het ook niet. Alleen had dat eerder gecommuniceerd kunnen worden.”

Feyenoord bood Kuijt nog de mogelijkheud om van de O19-ploeg door te schuiven naar de O21, maar hij besloot de club te verlaten. Die beslissing kwam niet uit de lucht vallen. “Dick vond het heel leuk en in plaats van een halfjaar ging hij het anderhalf jaar doen. Dat kwam mij wel goed uit eigenlijk, omdat ik privé niet in een fijne situatie zat Toen had ik voor mezelf het idee dat ik heel graag bij andere clubs in de keuken wilde kijken. Bij Liverpool, bij Manchester City en andere teams had ik die mogelijkheid.”

Er tussenuit stappen

Daar kon de beginnende coach veel van leren. “Zo kon ik mij optimaal voorbereiden en het eerste van Feyenoord goed analyseren. Ik had de O19 al een aantal jaar gedaan. De talenten die nu doorbreken, daar had ik heel veel vertrouwen in. Dan begin je ergens fris aan. Als je van O19 naar O21 en dan naar het eerste elftal gaat, werk je al heel lang met een groep samen. Ik vond het een goed idee om er even tussenuit te stappen.”

Heeft Kuijt hier een punt?

  • Ja, niet netjes van Feyenoord
  • Nee, oneens
226+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie