Kunnen titelfavorieten Argentinië en Frankrijk winnen in de groepsfase?

Foto: Kunnen titelfavorieten Argentinië en Frankrijk winnen in de groepsfase?

Tijdens de groepsfase van het WK 2022 zullen er vier wedstrijden per dag plaatsvinden in Qatar. Op dinsdag start de groepsfase voor WK-favorieten Argentinië en Frankrijk. Daarnaast spelen outsiders als Denemarken, Polen en Mexico ook hun eerste wedstrijd van WK 2022. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Argentinië – Saoedi-Arabië, Denemarken – Tunesië, Mexico – Polen en Frankrijk – Australië.

Argentinië – Saoedi-Arabië

De Argentijnse ploeg is al sinds 2019 ongeslagen. In een oefenwedstrijd ter voorbereiding op het WK won Argentinië afgelopen week met 0-5 van de Verenigde Arabische Emiraten. Daardoor is de ploeg nu al 36 wedstrijden ongeslagen en tegen Saoedi-Arabië kan het land gelijk komen met het record van Italië.

Deze lange ongeslagen reeks is een van de redenen dat de Argentijnen als een van de topfavorieten worden aangewezen. Voor aanvoerder Lionel Messi zal dit waarschijnlijk zijn laatste WK zijn en dit is het enige toernooi dat nog ontbreekt op zijn palmares. Giovani Lo Celso is normaliter een belangrijke speler in het team van de Argentijnen. De middenvelder is er door een blessure echter niet bij in Qatar, toch wel een kleine aderlating voor bondscoach Lionel Scaloni.

Er zal niet veel worden verwacht van Saoedi-Arabië op het WK in Qatar. Toch is het een knappe prestatie van het land dat het zich heeft geplaatst voor een eindtoernooi. Saoedi-Arabië heeft de kwalificatiegroep gewonnen en had bijvoorbeeld meer punten dan Japan en Australië.

Het land heeft sinds juni negen oefenwedstrijden gespeeld om te oefenen voor het WK. Er werd vijf keer gelijkgespeeld, drie keer verloren en een keer gewonnen. Dit zijn geen klinkende cijfers maar Saoedi-Arabië speelde deze oefenwedstrijden tegen serieuze tegenstanders. In al deze negen oefenwedstrijden kreeg Saoedi-Arabië maximaal één doelpunt tegen per wedstrijd. Defensief lijkt het dus wel goed in elkaar te zitten bij de ploeg van bondscoach Hervé Renard.

Wedtip Argentinië – Saoedi-Arabië

De Argentijnen zijn duidelijk de favoriet voor dit duel. Saoedi-Arabië zal vooral een afstraffing willen voorkomen en daarom zal de nul houden de belangrijkste taak voor de spelers zijn. Argentinië zal door deze muur heen moeten voetballen, met de kwaliteiten van Lionel Messi, Ángel Di María en Lautaro Martínez zal dit moeten lukken. Doordat Saoedi-Arabië het al erg druk gaat krijgen op defensief vlak zal het land niet veel kansen gaan krijgen. Daarom de tip: wedden op ‘Argentinië wint en Saoedi-Arabië scoort niet’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.61 bij bet365.

Argentinië wint en Saoedi-Arabië scoort niet

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denemarken – Tunesië

Bij Denemarken is in het laatste jaar veel gebeurd. Het land maakte indruk tijdens het EK in 2021 door tot de halve finale te komen waar uiteindelijk werd verloren tegen Engeland. Maar vooral de mentale weerstand van de ploeg na het wegvallen van Christian Eriksen viel op. Sindsdien plaatste Denemarken zich voor het WK en in de Nations League maakte Denemarken weer indruk. Zo werd wereldkampioen Frankrijk twee keer verslagen door de Denen.

Over Tunesië is weinig bekend bij menig voetbalvolger. Het land werd eerste in een WK-kwalificatiegroep met Zambia, Mauritanië en Equatoriaal-Guinea. Daarna nam Tunesië het op tegen Mali en de winnaar van deze wedstrijd mocht naar het WK in Qatar. De eerste ontmoeting won Tunesië met 0-1 en de tweede wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel, waardoor Tunesië voor de eerste keer sinds 2006 weer meedoet aan het WK.

Onze voorspelling

Ondanks dat Tunesië zich met goede resultaten heeft geplaatst zijn de Denen de favoriet voor deze wedstrijd. Met Christian Eriksen heeft Denemarken een middenvelder die uit het niets iets geniaals kan doen. Zo kan hij een wedstrijd openbreken als de tegenstander op eigen helft staat. Daarom is onze voorspelling ‘Denemarken wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.48 bij Unibet.

Denemarken wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Mexico – Polen

In de laatste zeven Wereldkampioenschappen werd Mexico telkens in de achtste finale uitgeschakeld. Ook tijdens deze editie is de kans aanwezig dat het land de groepsfase overleefd. Met Polen, Argentinië en Saoedi-Arabië in dezelfde groep lijkt een tweede plaats mogelijk. Er moet in de eerste wedstrijd dan wel worden gepresteerd. Polen lijkt namelijk de grootste uitdager voor deze tweede plaats en daardoor is het belangrijk om van de concurrentie punten af te pakken.

Voor Polen geldt natuurlijk hetzelfde als voor Mexico. De twee landen zijn aan elkaar gewaagd en zullen hoogstwaarschijnlijk met zijn tweeën moeten vechten om een plek in de knock-outfase. Met Robert Lewandowski kan Polen een van de beste spitsen van de wereld gebruiken. Maar de spits van Barcelona is niet de enige ster van de selectie. Piotr Zieliński maakt dit seizoen namelijk indruk bij Napoli met zijn technische kwaliteiten.

Voorspelling Mexico – Polen

Deze twee landen lijken erg aan elkaar gewaagd te zijn. Bij Polen is de aanval met Lewandowski en Zieliński het sterkte punt terwijl Mexico het juist moet hebben van z’n uiterst betrouwbare verdediging. De twee landen zullen elkaar lang in evenwicht kunnen houden tijdens de wedstrijd. Daarom is onze voorspelling ‘Gelijkspel’. Dit heeft een odd van 3.10 bij Holland Casino.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Frankrijk – Australië

In 2018 wisten de Fransen het WK te winnen en in Qatar zal het land opnieuw ver willen komen. De selectie van Frankrijk puilt uit van de kwaliteit. Helaas zijn Paul Pogba en N’Golo Kanté geblesseerd, maar met Eduardo Camavinga, Aurélien Tchouameni en Adrien Rabiot loopt er nog genoeg kwaliteit rond bij de Fransen. Didier Deschamps krijgt vaak kritiek dat hij niet aanvallend genoeg speelt met Frankrijk.

Tijdens de Nations League heeft hij geprobeerd aanvallender te spelen, maar met maar één overwinning in groep 1 is dat experiment mislukt. Deschamps zal voor het WK waarschijnlijk terugkeren naar een iets defensievere tactiek waarbij Kylian Mbappé met zijn snelheid het verschil kan maken.

Australië eindigde tijdens de kwalificatiereeks derde achter Saoedi-Arabië en Japan waardoor het land een play-off wedstrijd moest spelen tegen Peru. Deze wedstrijd moest op penalty’s worden beslist en Australië won deze reeks met 5-4. Opvallend aan deze situatie is dat keeper en aanvoerder Mathew Ryan werd gewisseld voor de penaltyreeks. Andrew Redmayne kwam erin en hield een beslissende penalty waardoor Australië nu op het WK uitkomt.

Wedtip Frankrijk – Australië

Australië zal het lastig gaan krijgen tegen Frankrijk. De Fransen zullen de bal rond laten gaan in eigen ploeg totdat er ergens een gat valt in de Australische verdediging. Dan zullen de topspelers van Frankrijk toeslaan en proberen te scoren. Australië zal in de counters opzoek gaan naar kansen. Tip: wedden op ‘Beide teams scoren niet’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.57 bij bet365.

Beide teams scoren niet

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:02
0+
‘Arne Slot incasseert Liverpool-dreun’
20:47
7+
Ten Hag clasht met Britse media
20:35
9+
“Dubbele cijfers, dat had zomaar gekund”
20:23
173+
‘Feyenoord en Liverpool op details na rond’
20:13
19+
Oosting niet naar Feyenoord: “Nog lang niet klaar”
20:02
194+
‘Santiago Giménez opent onderhandelingen’
19:46
208+
‘Ajax-hereniging voor Matthijs de Ligt’
19:34
109+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
466+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
60+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
190+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
185+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
234+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
36+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
66+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
222+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1572+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
56+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
214+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
288+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie