Kostic beslist Derby d’Italia voor Juventus

Internazionale heeft zondagavond nieuwe averij opgelopen in de Serie A. De kloof met koploper Napoli was al 21 punten, maar de nummer drie van Italië verloor ook nog eens van rivaal Juventus: 0-1.

In de Derby d’Italia nam Juventus na 23 minuten spelen de leiding. Een counter van de bezoekers uit Turijn eindigde bij voormalig FC Groningen-smaakmaker Filip Kostic, die de ruimte kreeg om uit te halen en dat succesvol deed in de verre hoek: 0-1. De VAR had wel enige tijd nodig om het doelpunt goed te keuren vanwege een vermeende handsbal in aanloop naar deze goal.

Denzel Dumfries en Stefan de Vrij stonden in Milaan in de basis bij Inter, dat verschillende doelpogingen tot stand bracht in de eerste 45 minuten. Doelman Wojciech Szczesny wist deze pogingen echter onschadelijk te maken. Daarbij moet worden aangetekend dat de voorsprong van Juventus op basis van het spelbeeld terecht te noemen was.

Inter probeerde in de tweede helft de achterstand weg te poetsen. Daartoe kreeg het ook mogelijkheden, maar de 0-1 stand verdween niet meer van het scorebord. Inter moet zodoende toestaan dat SS Lazio de tweede plaats overneemt dankzij een 1-0 overwinning op AS Roma.

Scoreverloop: 0-1 (23′) F. Kostic