Koeman wekt verbazing met Brobbey-uitspraken

Foto: Koeman wekt verbazing met Brobbey-uitspraken

Ronald Koeman heeft in Denemarken verbazing gewekt met zijn uitspraken over Brian Brobbey. Dat stelt Kenneth Perez in het ESPN-programma Voetbalpraat, die daarmee inging op de uitleg van Koeman die eerder min of meer had gezegd dat de Ajax-spits uit nood was opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Koeman over Brobbey

Koeman ging eerder op een persconferentie in op de spitspositie van Oranje en haalde daarbij ook de oproep van Brobbey aan. “We hebben niet heel veel keus. In dat opzicht hebben we misschien een probleem, alleen binnen deze selectie kan een aantal jongens daar prima spelen. De selectie van Brobbey geeft wel een beetje aan dat we er niet heel veel mogelijkheden hebben. Je selecteert iemand die niet speelt, maar die wel een toekomst heeft. Wij hebben ook de jongens in Frankrijk gevolgd, maar ik heb de keuze voor Brobbey gemaakt omdat ik hem tien dagen wil zien. Ik denk nog steeds dat hij uiteindelijk beter wordt.”

Perez kwam bij Voetbalpraat op die uitspraken terug en stelt dat er in Denemarken heel anders tegenaan gekeken wordt. “Ik merkte in Denemarken het verschil tussen hoe direct Nederlanders en hoe direct Denen kunnen zijn. Mensen daar schrokken echt: Wauw, hij zegt gewoon dat hij er niets van kan. Dat kun je toch niet zeggen over een speler? Terwijl ik denk: tja, Koeman zegt gewoon hoe het zit. Hij moet een wisselspeler selecteren, omdat de spoeling zo dun is. Daarom paste ik misschien niet in Denemarken, ik ben heel Nederlands geworden”, grapte Perez.

Verkeerde wissel Koeman

Kees Kwakman had juist graag gezien dat Brobbey nog binnen de lijnen was gekomen tegen Gibraltar. “Matthijs de Ligt ging eruit en toen bracht hij Tyrell Malacia. Je staat met 2-0 voor tegen tien Gibraltarezen, dan had je Brobbey er ook nog bij kunnen zetten. Dan win je misschien met 6-0.”

Scoort Brobbey tegen Go Ahead Eagles?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie zij jij het liefst in de spits bij Oranje?

  • Weghorst
  • Depay
  • Brobbey
664+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie