Koeman walgt van pijnlijk De Jong-moment in Clásico

Foto: Koeman walgt van pijnlijk De Jong-moment in Clásico

FC Barcelona verloor vandaag met 1-2 in El Clásico van aartsvijand Real Madrid. Na afloop vertelt coach Ronald Koeman dat hij an sich niet ontevreden was over het vertoonde spel en de strijd van zijn eigen spelers in Camp Nou.

“We verdienden een ander resultaat. Zeker gezien de eerste helft”, constateert Koeman in de Spaanse media. In de slotfase van de eerste helft kreeg Sergino Dest nog een dot van een kans, maar vanaf enkele meters voor de goal schoot de Amerikaan huizenhoog over bij een 0-0 tussenstand. “Het was een zeer grote kans, maar in plaats van wij, maakten zij daarna de eerste goal.”

“Daarna werd het lastig omdat zij de voorsprong gingen verdedigen en erg gevaarlijk zijn in de tegenstoot. In wedstrijden waarin het zo dicht bij elkaar ligt, is het gewoon belangrijk om de eerste goal te maken”, vervolgt Koeman, die zijn Barça lange tijd aardig zag domineren. “Wij konden niet veel gevaar creëren in de tweede helft. Ik ben teleurgesteld door het resultaat, maar niet door wat we als team hebben gedaan.”

Minder te spreken was de Nederlander over het moment dat de fans begonnen te fluiten toen Luuk de Jong in mocht vallen. “Ik houd daar niet van. Als we op een nederlaag afstevenen dan is het normaal dat ik met nog tien minuten te spelen een kopsterke speler breng. Je moet hem dan helpen en ondersteunen.”

Real Madrid gaat kampioen worden dit seizoen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
812+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie