Koeman krijgt heldere boodschap uit selectie

Foto: Koeman krijgt heldere boodschap uit selectie

De selectie van het Nederlands elftal staat niet te springen om terug te keren in een 5-3-2 formatie. Volgens Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum is de terugkeer naar 4-3-3 absoluut de juiste beslissing van bondscoach Ronald Koeman.

Spelers willen niet terug naar 5-3-2

Louis van Gaal bereikte het WK met 4-3-3, maar switchte daarna naar 5-3-2. Koeman grijpt nu weer terug naar het oude systeem. “Wij hebben de kwaliteiten om 4-3-3 goed uit te voeren en heel veel jongens spelen bij hun club in dit systeem”, zo citeert De Telegraaf aanvoerder Van Dijk na de 4-0 nederlaag in Frankrijk. “Als je zulke fouten maakt, ben je áltijd kansloos. Drie goals zijn individuele fouten en ik weet niet precies wat er bij die vrije trap gebeurde.”

Ook Wijnaldum heeft een zeer uitgesproken voorkeur voor een systeem met vier verdedigers. De AS Roma-middenvelder legt uit: “Ik geloof meer in 4-3-3 dan in 5-3-2, omdat we ons in 5-3-2 niet vrij voelen. Natuurlijk, verdedigend stond het goed en voor tegenstanders was het moeilijk om kansen te creëren, maar voetballend lieten we niet zien wat we konden.”

Wijnaldum vervolgt: “Als je met drie spitsen speelt en in balbezit bent, dan heb je op het middenveld nog altijd een uitweg naar de zijkanten. In 5-3-2 moet die ruimte worden ingevuld door een fullback. Maar als die daar niet is, dan zijn de keuzes beperkt. Onder Koeman hebben we eerder ook bewezen dat dit werkt.”

Koeman is ondanks de afstraffing tegen Frankrijk niet voornemens om een koerswijziging door te voeren. Ook de komende tijd blijft 4-3-3 dé formatie van het Nederlands elftal.

Maakt Wijnaldum de 1-0 tegen Gibraltar?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens?

  • Ja
  • Nee
1388+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie