Koeman: ‘Hij is een geweldige speler’

Foto: Koeman: ‘Hij is een geweldige speler’

Ronald Koeman verzorgde op zaterdagavond de prijsuitreiking bij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, met 3-5 gewonnen door PSV. Gedurende het duel had de aankomende Oranje-bondscoach op meerdere spelers gelet, onder wie Steven Bergwijn.

Koeman vertelde aan ESPN over de kersverse Ajax-aanvaller: “Ik ken Steven heel goed. Hij heeft in de laatste periode bij het Nederlands elftal ook bewezen dat hij een geweldige speler is. Dat liet hij vandaag bij momenten zeker zien.”

Bij het Nederlands elftal rendeert Bergwijn bijzonder goed in een tweespitsensysteem, maar dat verrast de coach niet: “Hem kennende is het geen speler die alleen maar aan de lijn speelt. Hij heeft vrijheid nodig. Dan is hij nog veel gevaarlijker. Hij laat zien dat je tevreden moet zijn over zijn prestaties.”

De Ajacied kon meeluisteren, want hij stond naast Koeman en hij kreeg nog een boodschap: “Ik zou zeggen: ga zo door, Steven.” De voormalige speler van Tottenham Hotspur reageerde meteen: “Dat is mooi natuurlijk, altijd. Dat is waar je het voor doet.” De aankomende bondscoach had ook andere spelers in de gaten gehouden, maar hij wilde niet vertellen wie: “Dat houd ik voor mezelf. Ik wil niet vanuit mijn positie, ik begin pas in januari, namen gaan noemen.”

Barcelona

Momenteel vertoeft Koeman vaak in Barcelona, maar binnenkort is hij weer vaker in Nederland te vinden: “Vanaf januari zeker. Dan zal ik meer in Nederland zijn dan in Barcelona. Nu minder, want het hoeft nog niet. Vanuit Barcelona kun je alles goed in de gaten houden. Ik ben zeer geïnteresseerd en ik volg alles. Niet zozeer met het oog op het Nederlands elftal, want Louis en de groep hebben eerst een EK. Wat er gebeurt op het WK, zal voor mij ook zeer interessant zijn voor de periode daarna.”

TIP: Verdien 11 keer je inleg als Bergwijn Eredivisie-topscorer wordt!

Verwacht jij veel van Bergwijn?

  • Ik wel
  • Ik niet
219+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie