Koeman getipt: ‘Bouw Oranje om deze waanzinnige speler heen’

Foto: Koeman getipt: ‘Bouw Oranje om deze waanzinnige speler heen’

Bij Studio Voetbal is men lyrisch over Xavi Simons. Volgens de voetbalanalisten hoort de PSV-middenvelder tot de beste spelers van Nederland en moet hij absoluut een basisplaats krijgen in het Oranje van Ronald Koeman. Rafael van der Vaart gaat nog een stapje verder en stelt dat Koeman zelfs een elftal om Simons heen moet bouwen.

“Hij hoort nu toch gewoon in de basis bij Oranje, daar is toch geen discussie meer over?”, vraagt Arno Vermeulen aan zijn collega’s aan tafel bij Studio Voetbal.” Van der Vaart, die Simons een ‘waanzinnige speler’ noemt, durft nog een stap verder te gaan. “Als ik Ronald Koeman was geweest, zou ik het elftal om hem heen bouwen. Absoluut. Niet alleen vanwege deze wedstrijd, maar alleen op basis van zijn talent.”

Wereldtitel voor Oranje

Volgens de oud-international had er zelfs op het WK in Qatar meer ingezeten als Simons wat ouder was geweest. “Als hij in Qatar al drie jaar verder was geweest, dan hadden we kans gehad om wereldkampioen te worden. Daar ben ik van overtuigd. Echt waar. Een speler als Arjen Robben, Robin van Persie wordt eens in de zoveel tijd geboren. Dat moeten we koesteren. Simons had nog nooit in Nederland gespeeld, maar fantastisch!”

Van der Vaart is dan ook lyrisch over de kwaliteiten van de middenvelder. “Het is niet een klassieke nummer 10 met een steekbal, maar zoals vandaag: rust aan de bal, wegdraaien onder druk, precies op het juiste moment. Hij is niet groot, maar hij verliest nooit een duel.” Ook Ibrahim Afellay kan genieten van Simons. “Hij is verschrikkelijk sterk. Hij wordt nooit van de bal gezet, heeft altijd controle. Echt genieten.”

Moet Simons een basisplek krijgen in Oranje?

  • Ja, absoluut
  • Nee, er zijn betere opties
805+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie