Koeman: ‘Feyenoord als voorbeeld voor Oranje’

Foto: Koeman: ‘Feyenoord als voorbeeld voor Oranje’

Ronald Koeman maakt vrijdagmiddag zijn eerste Oranje-selectie bekend voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar. De bondscoach kijkt in gesprek met het Algemeen Dagblad met veel interesse vooruit naar de Klassieker van komende zondag. Koeman stelt vooral onder de indruk te zijn van de werkwijze bij Feyenoord.

Bezoek Koeman aan Ajax en Feyenoord

Koeman bracht recentelijk zowel een werkbezoek aan Ajax als aan Feyenoord, maar zal komende zondag vooral door een Oranjebril naar het duel gaan kijken. “Het zijn twee onvergelijkbare clubs, twee heel verschillende teams ook”, zegt de bondscoach in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ajax heeft een ander type spelers, de manier van voetballen verschilt ook. Je ziet dat de puzzel bij Ajax de laatste weken beter in elkaar valt. John Heitinga heeft zijn ideale team nu wel gevonden, heb ik het idee.”

Feyenoord imponeert Koeman

Koeman vertelt echter ook zeer onder de indruk te zijn van de werkethiek bij Feyenoord. “De manier waarop daar wordt samengewerkt tussen de spelers en de staf, dat vond ik mooi om te zien. De lat ligt hoog, samen wordt er alles aan gedaan om maximaal te presteren. De manier waarop iedereen daarin meegaat: top.”

Bij de staf van Feyenoord loopt ook Sipke Hulshoff rond, die eveneens door Koeman werd toegevoegd aan de staf van Oranje. “Sipke is een zeer goede en ervaren veldtrainer, zoals ik die in mijn eerste periode ook had met Dwight Lodeweges. Ik kende hem nog niet persoonlijk, maar zijn kijk op trainen, zijn visie op voetbal spreekt me aan.”

Volgens Koeman kan Feyenoord als voorbeeld dienen voor Oranje. “De intensiteit waarmee Feyenoord zijn wedstrijden speelt, daar geloof ik bij Oranje ook in. In onze beoogde manier van spelen kan dat heel belangrijk zijn, zeker ook tegen een topland als Frankrijk.”

Denk jij dat Nederland zich kwalificeert voor het EK 2024?

  • Ja, makkie!
  • Nee, dat redden we niet
203+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie