Koeman bevestigt akkoord over salaris: “Wil de club helpen”

Foto: Koeman bevestigt akkoord over salaris: “Wil de club helpen”

Ronald Koeman heeft met FC Barcelona een deal gemaakt over zijn salaris, om de club financieel wat extra lucht te geven. Dat bevestigde de trainer zaterdag in een vooruitblik op het LaLiga-duel morgen met Osasuna. Ook ging de Nederlandse oefenmeester in op zijn eerste honderd dagen als eindverantwoordelijke van Barça en het overlijden van Diego Maradona.

Vrijdag kwam al in de media dat Koeman een akkoord met de clubleiding had gesloten over zijn inkomsten. Van zijn huidige salaris wordt dertig procent doorgeschoven naar volgend seizoen. “Ik heb aangegeven dat ik de club wil helpen, op welke manier dan ook. De spelers hadden al een akkoord bereikt. We moeten allemaal nadenken over wat het beste is voor de club”, aldus de voormalig Oranje-bondscoach.

Koeman werd ook gevraagd naar zijn eerste honderd dagen als trainer in Catalonië. “Ik ga mezelf geen cijfer geven, dat laat ik aan jullie. Ik ben binnengekomen in een lastige tijd voor de club. Ik heb bij clubs gewerkt waar het in de eerste honderd dagen rustiger was, maar ik ben blij om hier te zijn. Er is veel energie gestoken in het team, met jonge spelers die zich verder kunnen ontwikkelen. Nu moeten we de juiste reactie geven.”

De coach hoopt dat zijn team Maradona zondag op een mooie manier zal eren. Het Argentijnse icoon, die tussen 1982 en 1984 speelde voor Barcelona, overleed woensdag op 60-jarige leeftijd. “Het beste wat we kunnen doen om hem te eren is te laten zien wat we kunnen op het veld’, sprak Koeman, die ook vertelde over een duel tegen Maradona. “Hij speelde toen bij Sevilla. Ik weet nog dat hij te laat was voor de warming-up en dat ik meer lette op hem dan op mijn eigen warming-up. Ik heb het geluk gehad om tegen hem te spelen, want dan zag je zijn kwaliteiten nog meer. Het is triest dat hij slechts zestig jaar is geworden. Ik wens zijn familie veel sterkte.”

Hoe doet Koeman het tijdens zijn eerste honderd dagen?

  • Goed
  • Redelijk
  • Slecht
165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie