KNVB velt oordeel over curieuze penalty Feyenoord-PSV

Foto: KNVB velt oordeel over curieuze penalty Feyenoord-PSV

De KNVB heeft laten weten dat de late penalty van Feyenoord tegen PSV zondag onterecht toegekend is. De VAR had scheidsrechter Serdar Gözübüyük moeten corrigeren, stelt de voetbalbond.

In de absolute slotfase bij de kraker in De Kuip schoot Jens Toornstra de bal op de arm van de wegdraaiende Mauro Júnior. Scheidsrechter Gözübüyük gaf een strafschop en VAR Pol van Boekel weigerde de scheidsrechter terug te fluiten. Ook het bekijken van de beelden was voor de arbiter niet nodig. Cyriel Dessers tekende vervolgens de 2-2 aan vanaf elf meter, waardoor de titelaspiraties van PSV enorm slonken. In plaats van twee punten met Ajax is het gat nu vier punten en kunnen de Amsterdammers woensdag kampioen worden.

Mensenwerk

Maandag is het moment intern besproken bij de KNVB. Men concludeert dat er onterecht een penalty is toegekend. “Maar het blijft mensenwerk”, reageert een woordvoerder van de voetbalbond bij Voetbal International. “Fouten worden altijd gemaakt. Dankzij de VAR en de scheidsrechtersopleiding worden het er steeds minder, maar zondag heeft bewezen dat het nog altijd kan gebeuren.”

“We begrijpen de teleurstelling van PSV absoluut”, klinkt het. De Eindhovenaren reageerden tijdens de wedstrijd al furieus en ook trainer Roger Schmidt kon na afloop zijn woede moeilijk bedwingen. Gözöbüyük krijgt geen schorsing na zijn fout en zal woensdag als VAR fungeren bij FC Utrecht – AZ.

Een schorsing op zijn plaats voor Gözübüyük?

  • Ja, wát een blunder!
  • Nee, iedereen maakt fouten
474+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie