Kieft toont medelijden met Vitesse-schlemiel: “Doet nu pijn aan je ogen”

Foto: Kieft toont medelijden met Vitesse-schlemiel: “Doet nu pijn aan je ogen”

Wim Kieft voelt mee met Marco van Ginkel. De huidig voetbalanalist ziet dat de middenvelder lang niet meer het niveau kan halen van pakweg twaalf jaar geleden. Dat heeft volgens Kieft mede te maken door fysieke ongemakken, die het daarnaast ook somber inziet voor Vitesse.

Dramatisch Vitesse

“Wat is Vitesse slecht, hè Wim”, waarmee René van der Gijp het gesprek over de noodlijdende Arnhemmers opent in de podcast KieftJansenEgmondGijp. Vitesse verloor afgelopen weekend met 1-3 van sc Heerenveen (Van Ginkel kreeg ook nog eens rood, red.), waardoor het nog altijd hekkensluiter is in de Eredivisie. “Laat Cocu nou blij zijn dat hij daar weg is. God wat is het daar slecht. Het is echt vreselijk. Die vliegen er gewoon uit”, vervolgt Van der Gijp.

Pechvogel Van Ginkel

“Weet je wat ik ook wel triest vind”, stelt Kieft. “Die Van Ginkel heeft niet heel veel te vertellen. Het is niet een heel boeiende persoonlijkheid. Maar tien of twaalf jaar geleden was dat echt een goede voetballer. Die jongen heeft alleen maar blessures gehad. Bij Chelsea, bij AC Milan… Hij heeft zo veel pech gehad. Dan doet het bijna pijn aan je ogen als je hem ziet lopen. Meer kan hij gewoon niet.”

Van der Gijp kan zich in de woorden van Kieft vinden. “Het kan nooit leuk zijn om van jezelf te weten dat je op nog geen veertig procent zit van twaalf jaar geleden, dat het eigenlijk niet om aan te zien is. Hij blijft op dit niveau, hij zal niet meer beter worden.” Ook Van Egmond stelt dat het min of meer klaar is met de carrière van Van Ginkel. “Hij loopt er echt verloren bij. Op papier ziet zijn carrière er geweldig uit, in de praktijk is het nooit echt eruit gekomen.”

Zie jij Vitesse dit seizoen in de Eredivisie blijven?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
175+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie