Kieft fileert Van Nistelrooij na PSV-vertrek

Foto: Kieft fileert Van Nistelrooij na PSV-vertrek

Wim Kieft heeft met gefronste wenkbrauwen gekeken naar het plotselinge vertrek van Ruud van Nistelrooij. De voormalig voetballer vindt dat hij beter nog een paar dagen had kunnen wachten, zo stelt hij in zijn column in De Telegraaf.

Vertrek Van Nistelrooij

Met PSV veroverde Van Nistelrooij dit seizoen zowel de Johan Cruijff Schaal als KNVB Beker, waardoor hij redelijk tevreden kon zijn. Op het veldspel was echter veel aan te merken, evenals zijn omgang met de technische staf en spelersgroep. Toen een vertrouwelijk gesprek werd gelekt in de Amsterdamse krant, besloot Van Nistelrooij direct op te stappen.

Dat was echter een paar dagen voor het cruciale duel van zondag met AZ, waarbij voorronde van de Champions League op het spel staat. Hoewel PSV met Fred Rutten een tijdelijke opvolger in huis heeft, is de huidige situatie voor de club allerminst ideaal. Zo lijkt het in de spelersgroep behoorlijk te rommelen.

Onbegrip bij Kieft

Kieft is hard voor de oefenmeester. “Dat Van Nistelrooy is weggelopen, op het moment dat PSV zich wel of niet kwalificeert voor de voorronde van de Champions League, valt te begrijpen, maar is niet juist. Hij zal zich in z’n eergevoel en trots gekrenkt hebben gevoeld”, zo oordeelt de analist.

“Je kan z’n besluit volgen en wellicht had ik in eenzelfde situatie hetzelfde gedaan, maar rationeel gezien had Van Nistelrooy toch beter een paar dagen kunnen wachten tot na AZ-PSV”, aldus Kieft, die stelt dat Van Nistelrooij als speler al eens met gedoe bij Manchester United en Real Madrid vertrok. “Als trainer-coach kan je je dergelijke conflicten niet veroorloven.”

AZ Alkmaar
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 mei 2023 14:31.

Heeft Kieft gelijk?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
785+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie