Kieft fileert Ajax: “Slaat werkelijk nergens op”

Foto: Kieft fileert Ajax: “Slaat werkelijk nergens op”

Wim Kieft heeft zich na de Europa League-wedstrijd tussen 1. FC Union Berlin en Ajax (3-1) gestoord aan de houding van de Ajacieden. Volgens de voetbalanalist ontbrak het aan zelfreflectie na de Europese eliminatie.

“Ergernis is wat Ajax opriep tijdens de wedstrijd tegen Union Berlin, maar zeker ook na afloop”, stelt Kieft in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf. “Dan hoor je spelers verkondigen dat Ajax meer verdiende dan die afgetekende 3-1 nederlaag en dat je niet altijd krijgt wat je verdient. Het slaat werkelijk nergens op. Alsof niemand heeft gezien dat Ajax in twee wedstrijden, in 180 minuten, slechts drie kansen heeft gecreëerd.”

Toevalsvoetbal

Kieft noemt Union Berlin een ‘middelmatige Duitse ploeg’, dat nauwelijks aan het wankelen werd gebracht. “Dan gaat het om de mazzelgoal van Mohammed Kudus. Hij profiteerde van een misverstand tussen Danilho Doekhi en de keeper, waarbij hij de bal ook nog eens verkeerd raakte. Bij het tweede moment stond Kudus buitenspel bij een schot van Steven Bergwijn en z’n grootste kans op vijf meter van het doel na een goede aanval tikte hij naast. En dan roepen dat je meer verdient en het spel wat je speelt zogenaamd bijzonder is. Maar dat valt allemaal wel mee.”

De oud-international vond het simpelweg niet goed genoeg van Ajax-zijde. “Het spel viel zwaar tegen en helemaal als je het afzet tegen Liverpool-Real Madrid. Ajax wil zich graag met de Europese elite meten, maar is daar lichtjaren van verwijderd. Het tempoverschil is zo ongelooflijk groot. Kudus is technisch een goede speler, heeft kwaliteit aan de bal, maar dat laat hij zien in het tempo wat Ajax speelt. Een laag tempo.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
152+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie