Kabinet deelt Groningen nieuwe klap uit: “Enorm veel pijn”

Foto: Kabinet deelt Groningen nieuwe klap uit: “Enorm veel pijn”

Vanmiddag maakte het kabinet bekend dat er komend weekend geen fans bij de Eredivisieduels, waaronder FC Groningen – Sparta, welkom zijn. Een fikse dreun, erkent directeur Mark-Jan Fledderus van de thuisploeg.


Groningen heeft derhalve alleen op speelronde 1 eenmaal fans mogen verwelkomen in hun stadion. “Wij zijn er klaar voor om op een veilige manier toeschouwers te ontvangen. Dat hebben we aan het begin van dit seizoen als branche betaald voetbal al laten zien bij de organisatie van meer dan honderd wedstrijden met publiek en ook afgelopen weekend is dit opnieuw aangetoond”, reageert algemeen directeur Wouter Gudde.

“Het doet enorm veel pijn dat wij onze supporters en sponsors niet mogen ontvangen komende zondag. We steken er veel tijd en energie in om alles goed en veilig te organiseren en in goede banen te leiden. Onze supporters en sponsors staan te trappelen om de ploeg weer eens live aan het werk te kunnen zien in ons stadion. Dan is het een hard gelag als anders wordt besloten.”


En het is niet de eerste tegenvaller op dit gebied, weet Gudde: “Aan het begin van dit seizoen hadden wij maar één thuiswedstrijd op het programma staan, waarna vlak voor het thuisduel met Ajax er een streep ging door het stadionbezoek en afgelopen weekend hadden we uitgerekend weer een uitduel op de agenda. Dat is ongelukkig en daaraan is weinig te doen, maar dat maakt het wel extra zuur. Onze supporters en sponsors snakken naar een stadionbezoek en wij willen ze maar al te graag ontvangen.”

Al beseft Gudde best hoeveel druk en verantwoordelijkheid er bij het kabinet ligt in deze. “In onze ogen is het mogelijk toeschouwers toe te laten met een negatieve coronatest, op anderhalve meter onderlinge afstand en het dragen van mondkapjes. Maar zo heeft iedere branche argumenten om evenementen veilig en verantwoord te kunnen organiseren. Daarin verschillen wij niet van een horecaondernemer, die zijn restaurant wil openen of zijn terras. We hebben daarin allemaal onze eigen rol en verantwoordelijkheid. De overheid moet beslissingen nemen, zoals nu voor wat betreft het stadionbezoek. Vanuit ons perspectief zou dit ook anders kunnen, maar wij dragen niet de verantwoordelijkheid voor de gevolgen van de beslissing die de overheid neemt. Deze beslissing moeten wij daarom respecteren, maar het is wel heel zwaar om deze ook te moeten accepteren.”

Terechte frustratie?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
96+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:25
9+
Technisch directeur FC Utrecht over Ron Jans: ‘Ontzettend dankbaar’
10:07
35+
FC Emmen-ster over Dordrecht-spelers: ‘Ze hadden een grote mond, daar hou ik niet van’
10:00
38+
Ajax BLUNDERT met Farioli | Stalen Snor #57
09:51
18+
West Ham-speler krijgt gratis koffie voor het leven bij een resultaat tegen Manchester City
09:35
13+
Thiago Silva doet laatste boodschap richting Chelsea spelers
09:14
9+
‘Besiktas en Fenerbahce flirten met komst José Mourinho’
08:57
35+
ADO Den Haag met hakken over de sloot: ‘Het was vandaag genoeg’
08:42
72+
‘Manchester United is aantrekkelijk ongeacht gebrek aan Europees voetbal’
23:48
427+
‘Je houdt je hart vast bij Van Persie’
23:31
184+
‘Oud-AZ’er is nieuwe Mohamed Salah’
23:14
771+
‘Verrassing in EK-opstelling Oranje’
23:01
215+
Bizot niet naar EK wegens ‘zwaarwegende familieomstandigheden’
22:48
1889+
‘Miljardair gooit Ten Hag én sterren eruit’
22:27
1961+
‘Ajax dumpt grootverdiener’
22:16
53+
Kieftenbeld gaat nog eventjes door: “Vier wedstrijden”
22:10
68+
ADO maakt nog kans op promotie na potje nagelbijten
21:50
925+
‘Grote schande bij ADO-De Graafschap’
21:49
113+
Lijnders barst in huilen uit: “Zonder hem…”
21:09
1579+
‘Niet één, maar twee PSV-monstertransfers’
21:07
571+
Buitenland: ‘Ontslag Koeman na misdaad’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie