Jörgensen: “Hoop echt dat er in januari verandering in komt”

Foto: Jörgensen: “Hoop echt dat er in januari verandering in komt”

Nicolai Jörgensen is inmiddels al een tijdje clubloos nadat zijn contract bij FC Kopenhagen niet verlengd werd. De spits hoopte op Sparta, maar zij zagen uiteindelijk af van een dienstverband.

Op de Deense tv vertelt de 31-jarige Jörgensen dat hij geduldig afwacht, al zint het werkloos zijn hem absoluut niet. “Ik hoop echt dat er in januari verandering in komt. Een mogelijkheid zou een overstap naar de Verenigde Staten kunnen zijn. Dat heb ik altijd al gewild. Ik sta eigenlijk wel open voor de meeste dingen.”

Onlangs sprak Jörgensen nog met Odense BK. “Wij konden het niet eens worden. Anders was het wel goed geweest voor mij, want de club ligt midden in Denemarken en Odense is anderhalf uur van mijn huis vandaan.” Derhalve lijkt het buitenland nu zijn volgende bestemming. “Qua ervaring ga ik liever nog een keer naar het buitenland.”

Feyenoord

Soms denkt hij met weemoed terug aan zijn carrière tot dusver. “Drie of vier keer had ik naar grotere clubs kunnen gaan, maar verschillende redenen zorgden ervoor dat ik niet ging. Na drie jaar bij Feyenoord hadden ze me voor goed geld kunnen verkopen, maar ze hielden me terwijl ik iets nieuws nodig had. Dus het werden daarna twee nogal verloren jaren.” Newcastle United en ook een Spaanse club hadden zestien miljoen euro klaarliggen voor hem destijds.

Ondanks het afketsen van zijn droomtransfer koestert Jörgensen zeker geen wrok jegens Feyenoord. “Ik heb vijf fantastische jaren bij Feyenoord gehad en mijn zoon is daar geboren, dus het is al met al een leuke tijd geweest, maar er zal altijd iets in mij zijn dat ‘waar had mijn talent me naartoe kunnen leiden als ik de stap naar een grotere competitie had gemaakt’ denkt”, besluit hij het gesprek met BT.

Sparta Rotterdam
Excelsior
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 januari 2023 20:56.

Jörgensen had een goeie kunnen zijn voor SParta

  • Eens
  • Oneens
224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie