Jongste speler sinds 1914 (!) in selectie Frankrijk

Foto: Jongste speler sinds 1914 (!) in selectie Frankrijk

Bondscoach Didier Deschamps heeft donderdagmiddag zijn definitieve selectie bij Frankrijk bekendgemaakt: Warren Zaïre-Emery zit er bij, op zeventienjarige leeftijd (van 8 maart 2006) al. Daarmee is hij de jongste speler bij Les Blues sinds 1914.

Warren Zaïre-Emery debuteert bij Les Blues

Aangezien Frankrijk al zeker is van deelname aan het EK in Duitsland, is de kans groot dat Deschamps Zaïre-Emery (Paris Saint-Germain) speelminuten gaat kunnen de komende interlandperiode. De Fransen gaan spelen tegen Gibraltar en Griekenland.

Lof Suleyman Öztürk

Suleyman Öztürk van Voetbal International is lyrisch over de groeibriljant. “Wat ik leuk vind aan Warren Zaïre-Emery, is dat hij heel vaak loopacties maakt om passlijnen open te zetten. Dat doen jongens van 25 jaar, zoals een John McGinn (29 jaar, red.) bij Aston Villa. Zaïre-Emery loopt ook nog eens door, omdat hij weet dat hij de volgende actie in balbezit kan komen.”

“Dan denk ik: iemand die net zeventien jaar is en dat al doorheeft… Jeetje, dat vind ik echt waanzinnig. Zaïre-Emery doet het niet één keer, dat je denkt: het kan toeval zijn. Kenneth Taylor maakt bij Ajax bijvoorbeeld ook weleens zulke loopacties en de volgende keer doet hij het niet en denk je: oh, hij snapt het niet… Zaïre-Emery is Taylor met meer techniek, overzicht, snelheid en kracht. Hij is Kenneth Taylor keer tien”, aldus Öztürk tot slot.

Hij zit er terecht bij

  • Eens
  • Oneens
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie